ARHIVA VESTI
     
 
Srpski sindikalni front (SSF) održao Konvenciju u Novom Sadu. Prava radnika Srbije u skladu sa Evropskom socijalnom poveljom i Evropskim socijalnim modelom. Nove članice Srpskog sindikalnog fronta.

KONVENCIJA SRPSKOG SINDIKALNOG FRONTA U NOVOM SADU




Novi Sad, 18.11.2013.

Konvencija Srpskog sindikalnog fronta održana je u Novom Sadu okupivši članove sondikata osnivača Srpskog sindikalnog fronta. Učesnicima Konvencije obratili su se članovi predsedništva SSF Ranka Savić, predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, Ivica Cvetanović, predsednik Konfederacije slobodnih sindikata, Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ i Dragan Matić, predsednik Industrijskog sindikata Srbije.



Istaknuto je da je Srpski sindikalni front najbolji pokazatelj neophodnosti zajedničkog rada i delovanja srpskih sindikata i da su najavljene promene Zakona o radu i štrajku potvrda da aktuelni režim u sindikatima ne vidi socijalnog partnera i opasnost po njega samog. Kada ovo iznosimo ne mislimo na korumpirane i nedokazane sindikate oličene kroz Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS“Nezavisnost“.



Na Konvenciji je govorio i predsednik Sindikata Srpske policije Vido Glišović koji je potvrdio da je sindikat koga on predstavlja pristupio Srpskom sindikalnom frontu.



U narednim danima očekuje se pristupanje još nekoliko srpskih sindikata a što će bitno ojačati pregovaračke pozicije Srpskog sindikalnog fronta.



Potvrđeno je da se sledeća Konvencija održava 26.11.2013. u Nišu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"