ARHIVA VESTI
     
 
Direktori posrnulih preduzeća u restrukturiranju iz Raško rasinskog okruga na brifingu kod ministra privrede Saše Radulovića. Bez ličnih karata, procene kapitala, bilansa stanja i ugovorenih poslova nema budućnosti.

HAOS U PREDUZEĆIMA U RESTRUKTURIRANJU




Kruševac 08.11.2013.
U toku posete Raško rasinskom regionu ministar privrede Saša Radulović se sastao sa poslovodnim rukovodstvom, sindikatima najvećih preduzeća Kruševca i Trstenika (Prva petotletka, 14.oktobar, Fabrika maziva...) i tom prilikom prezentovao plan Vlade Republike Srbije, kada su u pitanju preduzeća u retsrukturiranju. Ministar Radulović je istakao nekoliko preduslova koja preduzeća moraju ispuniti ukoliko žele da se Vlada Republike Srbije uključi u traženje rešenja za svako preduzeće pojedinačno. Potpune „lične karte“ sa tačnim podacima, bilansima stanja i procene kapitala preduzeća su preduslovi za otvaranje priče i iznalaženja rešenja. „Haos koji postoji u najvećem delu preduzeća onemogućava bilo kakvu poslovnu aktivnost i moguću privatizaciju“ naglasio je Radulović.
Umesto da se čeka jun 2014.g., kada je najavljeno okončanje procesa restrukturiranja, taj proces započinje več početkom januara 2014.g. Kako preduzeća do tog dana spremiti s obzirom na „haos“ koji postoji u njima ministar Radulović nije rekao. Direktorima i sindikatima je saopšteno da će isplata minimalnih zarada biti način isplate zaostalih zarada radnicima.
Predstavnici Industrijskog sindikata Srbije Prve petoletka Trstenik i drugi prisutni sindikati zahtevaju da se rešenje primenjeno na slučaju FAP-a ispoštuje i u drugim preduzećima.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"