Srpski sindikati okupljeni u SRPSKI SINDIKALNI FRONT potpisali Protokol o zajedničkom delovanju sindikata. Pored države i poslodavaca protivnici i u Savezu samostalih sindikata Srbije i UGS „Nezavisnost“.

SRPSKI SINDIKALNI FRONT

Beograd, 01.11.2013.

Srpski sindikati, Konfederacija slobodnih sindikata, Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata, Udruženi sindikati Srbije Sloga, Industrijski sindikat Srbije potpisali su Protokol (klik) o zajedničkom akcionom delovanju sindikata.

U preambuli Protokola stoji da je SRPSKI SINDIKALNI FRONT rešen i odlučan da zaštiti ugrožene interese svih radno sposobnih građana Republike Srbije, opredeljen da se suprotstavi brutalnom kršenju osnovnih ljudskih prava na dostojanstven rad običnog radnika, čija egzistencija i egzistencija njegove porodice zavisi od njegovog rada, nepokolebljivi u odluci da pruže otpor nosiocima vlasti, vlasnicima kapitala i nalogodavcima iz međunarodnih centara finansijske moći, spremni da se bore za radnika, seljaka, javnog službenika, bivšeg zaposlenog, nezaposlenog, otpuštenog, studenta, đaka, istrajni u nameri da se suprotstave antiradničkom i na silu nametnutom od Vlade Republike Srbije, Projektu donošenja novih Zakona o radu, Zakona o štrajku i drugih zakona koji utiču na ekonomski i socijalni položaj radnika.

Predsednici sindikata osnivača SRPSKOG SINDIKALNOG FRONTA novinarima su izneli mišljenja o trenutnom stanju u državi i najavili aktivnosti u narednom periodu.

Prisutnima je takođe podeljeno Saopštenje „Zajedno protiv zakona o kažnjavanju žrtava, zajedno za socijalno pravednije društvo“ (klik).