ARHIVA VESTI
     
 
Dolazak prvog potpredsednika vlade u FAP rezultirao obećanje i prekidom štrajka. Ponuđena rešenja suprotna odredbama zakona. Minimalne zarade, socijalni program i potera za investitorima, sadašnjost i budućnost FAP-a.

VUČIĆ DAO OBEĆANJA RADNICIMA FAPA




Priboj, 31.10.2013.

Dolazak prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vućića u grad Priboj i FAP rezultirao je prekidom štrajka, deblokadom pruge i putnih pravaca a što je bio i prvi korak okončanja agonije radnika FAP-a a ispostavilo se i cele Srbije.

U razgovoru gospodina Vučića i njegovih saradnika kao i predstavnika Mercedesa sa štrajkačkim odborom i rukovodstvom FAP-a, potvrđeno je da će zaposlenima u toku sledeće nedelje biti overene zdravstvene knjižice a na osnovu Uredbe Vlade RS koja će se odnositi i na sve radnike kojima su zdravstvene knjižice neoverene a zaposleni su u preduzećima u restrukturiranju.

Zaposlenima će se kroz socijalne programe povezati radni staž, isplatiće se do 5. novembra 2013. jedna minimalna zarada a ostale zarade će se isplatiti do marta 2014. u iznosu minimalne zarade.



Proizvodnja FAP-a je uslovljena pre svega domaćom tražnjom pa je neophodno da se domaća javna komunalna i državna preduzeća značajnije okrenu proizvodnom programu FAP-a.

Na sastanku je dogovoreno formirane radnog tima u čijem će sastavu biti trenutno poslovodstvo FAP-a, predstavnici sindikata, predstavnici kabineta prvog potpredsenika, ministarstva finansija i privrede a u radnom timu će takođe biti predstavnik Mercedesa.

Radnici FAP-a, sindikati, građani Priboja i javnost Srbije očekuju da se dato obećanje prvog potpredsednika Vlade Vučića i ostvari. U toku današnjeg dana zasedaće štrajkački odbor i doneti odluku o prekidu štrajka.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"