ARHIVA VESTI
     
 
ANE MARI MUREAU IZ SVETSKE FEDERACIJE METALACA U POSETI "LE BELIER" KIKINDA

ZAVRŠITI I POTPISATI KOLEKTIVNI UGOVOR




Kikinda, 4.05.2007.
Dugogodišnje prisustvo Francuskog „Le Beliera“ u Srbiji i dobri poslovni rezultati, doprinelo je da se potencijalnim stranim investitorima pošalje jasna poruka, da u Srbiji postoje svi neophodni uslovi da se razvija biznis i stvara visokokvalitetni proizvod za tržište zapadne Evrope. Ukupno gledajući, poslovni rezultati „Le Beliera“ iz godine u godinu su sve bolji, što je za posledicu imalo i povećanje zarade zaposlenih, kao i poboljšanje radnih i životnih uslova u samoj fabrici.

-"Napredak je ostvaren i oblasti ekologije koja je važan aspekt kako za radnike „Le Beliera“ tako i za građane Kikinde. „Kompanija „Le Belier“ kao dobavljač „Renoa“ je u obavezi da poštuje Međunarodni okvirni sporazum koji je potpisan sa Svetskom federacijom metalaca i grupacijom „Reno“, istakla je Anne Marie Mureau, u svom obraćanju generalnom direktoru „Le Belier“ gospodinu Vinsentu Le Meru .

Svetska federacija metalaca ohrabrena je poboljšanjem odnosa koji je GSM „Nezavisnost“ postigao sa rukovodstvom „Le Beliera“. Značajni koraci su učinjeni u oblasti zaštite zdravlja i bezbednosti na radu, a radna i tehnološka disciplina je na zavidnom nivou, što je preduslov za bezbedan rad i boravak u preduzeću.

Obraćajući se direktoru Vinsentu Le Meru predsednik GSM „Nezavisnost“, Dragan Matić je ukazao na jedan nedostatak koji postoji u „Le Belieru“, a to je nepostojanje Kolektivnog ugovora. -"Čudno je da se u preduzeću primenjuju odredbe koje je GSM „Nezavisnost“ predložio u nacrtu KU koji je predat poslodavcu, a da za posledicu nemamo potpisani Kolektivni ugovor kod poslodavca. GSM „Nezavisnost“ će iznova pokrenuti proceduru kako bi došlo do pregovora oko Kolektivnog ugovora kod poslodavca i nadamo se njegovog potpisivanja“, istakao je Dragan Matić.

Tokom posete, direktor „Le Beliera“ Vinsent Le Mer i predstavnici Svetske federacije metalaca i GSM „Nezavisnost“ su obišli proizvodne pogone i uverili se da su uslovi rada poboljšani, zaštitna sredstva kvalitetna i da ih zaposleni koriste. Zaposleni su imali prilike i da kažu svoja opažanja i mišljenja o stanju u preduzeću, kao i o mogućnosti da se rezultati rada poboljšaju, a uslovi rada podignu na još viši nivo. Započete aktivnosti oko Kolektivnog ugovora zaštite zdravlja i bezbednosti treba što pre okončati i time stvoriti poštovanje zakonskog okvira za unapređenje i praćenje zaštite zdravlja i bezebednosti na radu. Poseta je završena uz obavezu „Le Beliera“ i GSM „Nezavisnost“ da se razvija i unapređuje saradnja, kao i da produkt te saradnje budu potpisani Kolektivni ugovor kod poslodavca i Kolektivni ugovor zaštite zdravlja i bezbednosti na radu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"