ARHIVA VESTI
     
 
Štrajk pa protest preko 1500 radnika FAP Korporacije. Lazar Rvović predsednik Odbora Srpske napredne stranke Priboja i predsednik Opštine podržava štrajkače.

RADNICI FAP-A BLOKIRALI PRUGE I PUTEVE




Priboj, 28.10.2013

     Posle više decenija uzleta koje je grad Priboj i zapadna Srbija imali zahvaljujući FAP-u, došlo je vreme kada „reformatori“ srpskog društva otpočinju eksperiment na živim ljudima bez viđenja da ti ljudi, u ovm slučaju, radnici FAP-a prežive. Ovakva sudbina se „smeši“ i većini preostalih srpskih giganata uokvireni decenijskim procesom retsrukturiranja. Neisplaćivanje zarada, ukidanja zdravstvenog osiguranja, nepovezan radni staž te besperpektivnost posla i privatizacije naterao je preko 1500 radnika FAP Korporacije da započnu štrajk a danas su radnici izašli na ulice i blokirali putne i železničke pravce ka Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Okupljenim radnicima se obratio i predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović koji je i prvi čovek odbora Srpske napredne stranke. On je uputio teške optužbe ka Vladi Republike Srbije čiji je stožer Srpska napredna stranka. Rvović ne može da stane iza namera ministra privrede Radulovića koje su sadržane u „Restartu“ i novom Akcinom planu za preduzeća u retsrukturiranju. I ako je Radulović najavio da će subvencije krenuti tek nakon izrade „ličnih karata“ preduzeća to se u slučaju FAP- nije desilo. Naime predsednik sindikata FAP i poslovodno rukovodstvo su ministru Raduloviću prezentovali ličnu kartu FAP Korporacije koja je ocenjena pozitivno, ali je ministar Radulović na kraju rekao da para nema i da se moraju sami snalaziti kroz prodaju imovine prodaju zaliha i upošljavanjem kapaciteta. Predsednik opštine Pribj Lazar Rvović je poručio ministru Raduloviću da će šine pruge Beograd – Bar  skinuti i prodati u staro gvožđe umesto da se FAP rastače, seče i prodaje kao staro gvožđe.


 


 

     Da li će se u budućim danima naći rešenje za radnike FAP-a i druga srpska preduzeća videćemo ali je vidno da potezi SNS preko ministra Radulovića ne nailazi na podršku radnika i sindikata a kako vidimo ni pojedinih članova SNS.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"