ARHIVA VESTI
     
 
Međunarodna organizacija rada (ILO) organizovala je trening konferenciju za sindikate članice IndustrAll prisutnih u autoindustriji. Multinacionalne kompanije, izmene radnog zakonodavstva i industrijska politika centralne teme Konferencije.

AUTOINDUSTRIJA I MULTINACIONALNE KOMPANIJE




Aranđelovac, 15.-18.10.2013.g.


     Predstavnici sindikata iz Hrvatske, Češće Republike, Slovačke Republike, Mađarske, Rumunije, Srbije – Industrijski sidnikat Srbije Dragan Matić, Nezavisni sindikat metalaca Železara Smedervo Mileta Gujaničić, SSMS i IER Nezavisnost, članice IndustriAll Globalni sindikat okupili su se na trodnevnoj subregionalnoj konferenciji – treningu iz oblasti autoindustrije,  uz podršku Međunarodne organizacije rada (ILO). 

 

   



     Učesnici Konferencije imali su priliku da čuju izlaganje svih prisutnih, razmene iskustva i izvrše analizu ponašanja i rada multinacionalnih kompanija koje us prisutne u državama učesnika Konferencije.

 

   

 

     O globalnom okvirnom sporazumu koji je ILO potpisao sa velikim multinacionalnim kompanijama govorila je Anne Marie Mureau, Anna Bijondi i Evelin Toth. O odnosima multinacionalnih kompanija i njihovih dobavljača i uslovima rada prezentaciju je imao Wolf Jacklein savetnik u IndustriAll. Predstavnici sindikata iz zemalja učesnica Konferencija izneli su niz zabrinjavajućih podataka koji govore o izmenjenom ponašanju multinacionalnih kompanija  u državama istočnog i zapadnog Balkana u odnosu na zemlje Evropske unije iz kojih dolaze. Dosadašnja iskustva zemalja u kojima je došlo do izmene radnog zakonodavstva nisu dobra a predstavnicima srpskih sindikata je jasno ukazano da bez sindiklanog jedinstva i zajedničkog nastupa radnici Srbije nemaju šta da očekuju. Odgovornost za to pašće u ruke onih koji sebe smatraju posebnim, nezamenljivim i reprezentativnim.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"