ARHIVA VESTI
     
 
Pobunjeni radnici FAP Priboj Fabrike vagona Kraljevo na ulicama umesto u fabričkim halama. Ministartsvo privrede mora paralelno rešavati globalne i pojedinčane probleme u privredi Srbije.

FABRIČKE HALE ZAMENILE ULICE




Kraljevo, Priboj 18.10.2013.g.

     Višemesečni prekid komunikacije Ministarstva privrede sa najvećim srpskim preduzećima koja se nalaze u procesu restrukturiranja kao i nepoštovanje i nepridržavanje odredbi Akcionog plana koji je Vlada Republike Srbije donela pre nekoliko meseci naterao je radnike, članove Industrijskog sidnikata Srbije i druge sindikate da svoje nezadovoljstvo iz fabričkih hala prebace na ulice.



     Više stotina radnika FAP Priboj i Fabrike vagona Kraljevo izašlo je na ulice sa zahtevima koje su bezuspešno slali rukovodtsvima svojih fabrika i Ministarstvu privrede. I jedni i drugi zahtevaju overu zdravstvenih knjižica, posao, isplatu zaostalih zarada i aktivne mere koje za rezultat treba da proizvedu restrukturiranja njihovih preduzeća sa krajnjim ciljem privatizacije. Da državne institucije nisu gluve i slepe govori sastanak predsednika Industrijskog sindikata FVK Momčila Vilotijevića koji je primljen u Agenciju za privatizaciju. Tom prilikom kolega Vilotijević nije dobio odgovore na nagomilane probleme radnika FVK i poslovanje preduzeća već se odgovor dobiti od ministra Saše Radulović nakon objavljivanja mera iz programa „Restart“.

     Radnici FAP-a, tačnije sindikati koji su najavili generalni štrajk razgovaraće danas u Ministartsvu privrede, izneti svoje probleme i zahtevati otpočinjanje rešavanje istih.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"