ARHIVA VESTI
     
 
Ministarstvo privrede Republike Srbije organizovalo konferenciju „RESTART“ na kojoj je ministrar Saša Radulović predstavio novi model investicionog i privatizacionog okvira. Konferencija organizovana kao javni poziv domaćim i stranim investitorima a prisustvovao je i veliki broj predstavnika poslodavaca, poslodavačkih udruženja, sindikata, ambasada i medija.

VREME NEODGOVORNOG PONAŠANJA U PRIVREDI JE IZA NAS!




Beograd, 18.10.2013.

Ministarstvo privrede Republike Srbije je u Agenciji za privatizaciju organizovalo konferenciju „RESTART“ na kojoj su ministar Saša Radulović i njegov tim savetnika(Ana Trbojević, Dušan Pavlović i Aleksandar Milinović) predstavili novi model investicionog i privatizacionog okvira.

Ministar je u uvodu istakao da je u Srbiji sprovredena loša i netransparentna privatizacija. Posledice pogrešne privatizacije su veoma teška privredna i ekonomska situacija u Srbiji, veliki budžetski deficit, više stotina hiljada izgubljenih radnih mesta.



Predstavljen je novi institucionalni i investicioni okvir za rešavanje ogromnih problema srpske privrede, pre svega problem preduzeća u restrukturiranju, javnih i drugih preduzeća iz nadležnosti agencije za privatizaciju, preduzeća u stečaju. Oni će biti razmatrani na osnovu uvida u „lične karte“ i finansijske situacije preduzeća.



Ministarstvo privrede je na ovoj konferenciji uputilo javni poziv svim potencijalnim domaćim i stranim investitorima. Predstavljeni su i okviri regulatorne reforme i izmene Zakona o privatizaciji, Zakona o stečaju, Zakona o radu i Zakona o planiranju i izgradnji.



Ceo tim savetnika ministra Saše Radulovića je svojim planom delovao veoma rešen da istraje u neophodnim reformama. Prisutni predstavnici Industrijskog sindikata Srbije na konferenciji uglavnom se slažu i podržavaju predložene reforme. O pojedinostima oko izmene Zakona o radu ISS je više puta iznosio svoje stavove. Takođe se nadamo da ministar Radulović neće podleći raznim političkim pritiscima i da će istrajati u neophodnoj reformi privrede.

Pored Industrijskog sindikata Srbije na konferenciji su prisustvovali i Sindikat Sloga, Konfederacija slobodnih sindikata, ASNS i Samostalni sindikat putara Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"