ARHIVA VESTI
     
 
Novi model investicionog i privatizacionog okvira, nova rešenja predviđena Zakonom o privatizaicji i Zakonom o stečaju, kao i naćine rešavanje problema preduzeća u restrukturiranju i ostalih privrednih subjekata u nadležnosti Agencije za privatizaciju biće predstavljeni na Konferenciji „Restart“ od strane ministar privrede Saše Radulovića. Restart – Reindustrijalizacija – Rezapošljavanje, dodaje Industrijski sindikat Srbije.

RESTART STARTUJE




Beograd, 15.10.2013.

     Ministarstvo privrede 18.10.2013.g. predstavlja novi model investicionog i privatizacionog okvira, nova rešenja predviđena Zakonom o privatizaicji i Zakonom o stečaju, kao i načine rešavanje problema preduzeća u restrukturiranju i ostalih privrednih subjekata u nadležnosti Agencije za privatizaciju na Konferenciji „Restart“.

     U pozivu koji je Industrijski sindikat Srbije dobio se navodi da je sprovedena privatizacija u Srbiji bila netransparentna, stotine hiljade ljudi je ostalo bez posla a stotine velikih preduzeća je prestalo da postoji. Oko trećine privatizacionih ugovora je raskinuto, mnogi privredni subjekti završili su u stečaju ili su likvidirani a trenutno je ostalo 153 preduzeća u restrukturiranju i 425 privrednih subjekata u portfoliju Agencije za privatizaciju (klik).

     Na Konferenciji koja se održava ovim povodom pozvani su predstavnici domaćih i stranih poslodavačkih udruženja, investitori, predstavnici ambasada, subjekti privatizacija, preduzeća i sindikata. Ministar Radulović će predstaviti novi istitucionalni i investicioni okvir za rešavanje ogromnih problema preduzeća u restrukturiranju, kao i javnih i drugih preduzeća sa spiska Agencije za privatizaciju. Oni će biti razmatrani na osnovu uvida u „lične karte“ preduzueća, njihovu imovinu i obaveze koje Ministarstvo privrede prikuplja od septembra ove godine. 

     Ministarstvo privrede će na Konferenciji objaviti i javni poziv potencijalnim investitorima i svim zainteresovanim koji imaju ideje i dobre poslovne planove da se uključe u rešavanje sudbine preduzeća u retsrukturiranju. Takođe biće predstavljen okvir regulatorne reforme i izmene zakona u oblasti privatizacije i stečaja.

     Industrijski sindikat Srbije že zahtevati od ministra Radulovića da izvrši dopunu Restarta sa Reindustrijalizacijom i Rezapošljavanjem.


 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"