ARHIVA VESTI
     
 
Odbori Industrijskog sindikata Srbije Prva Petoletka iz Trstenika podržali privremeno odlaganje pregovora sa Beloruskom firmom „Amkodor“. „Prva Petoletka“ ne sme poslužiti nikome pa ni čelnicima Ujedinjenih regiona Srbije za potkusurivanje.

NJET AMKODOR-u I URS-u




Trstenik, 14.10.2013.
Industrijskom sindikatu Srbije obratili su se odbori Industrijskog sindikata „Prve Petoletke iz Trstenika zahtevajući da ISS prilokom prvog susreta sa ministrom privrede Sašom Radulovićem iskaže podršku privremeno odloženim započetim pregovorima oko prodaje tri privredna društva iz sistema Prva Petoletka, beloruskoj firmi Amkodor.
Ovakav zahtev je usledio nakon proizvoljnih izjava predsednika opštine Trstenik Miroslava Aleksića, člana Ujedinjenih regiona Srbije. Zaposleni Prve Petoletke očekuju da će se stvoriti pogodniji zakonski okvir, novim Zakonom o privatizaciji i da će Petoletka i druga preduzeća koja čekaju restrukturiranje i privatizaciju dobiti novu šansu.
Industrijski sindikat Prve Petoletke smatra: „da su nadležne službe Agencije za privatizaciju i Ministarstva privrede prikupile dovoljno pravih podataka i da je u skladu sa njima doneta ispravna odluka. Radnici Prve Petoletke, a posebno radnici tri privredna društva koja su bila predmet pregovora oko prodaje, kao i radnici Preduzeća koji bi sa ovakvim načinom privatizacije izgubili imovinu i ostali bez radnih mesta su sa velikim oduševljenjem primili vest o stopiranju pregovora i najavi novog Zakona o privatizaciji. Nezadovoljstvo postoji samo kod malog broja sitnosopstvenika, koji su zarad ličnih interesa, hteli da interese svih radnika Petoletke i šire društvene zajednice podrede sebi.
Mi radnici, koji smo sudbonosno zainteresovani za budućnost „Prve Petoletke“, očekujemo da će Ministarstvo rivrede naći održivo rešenje za sve delove Petoletke, i u njihov rad imamo potpunio poverenje. Istovremeno se ograđujemo od svih stranački obojenih izjava čelnika opštine Trstenik i njima sličnih.
Nadamo se da će Ministarstvo privrede svojim merama zauvek prekinuti proces nezakonitih i loših privatizacija u Srbiji.“
Industrijski sindikat Srbije će prvom prilikom a najverovatnije u sredu, 16. oktobra ministru Raduloviću preneti stavove radnika Petoletke kao i slične stavove radnika Petar Drapšin, FAP-a i mnogobrojnih drugih organizacija u kojima Industrijski sindikat Srbije ima svoja povereništva.




 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"