ARHIVA VESTI
     
 
Nedelja borbe Industrijskog sindikata Srbije za sigurne i dostojanstvene poslove u okviru akcije „Stop nesigurnom poslu“ a povodom 7.oktobra Međunarodnog dana borbe protiv nesigurnih i nedostojanstvenih poslova, završena u Nišu i Vranju. Industrijski sindikat Srbije smatra da borba protiv nesigurnog posla mora biti kontinuirana aktivnost vlade, poslodavaca i sindikata.

VLADA, POSLODAVCI I SINDIKATI U BORBI PROTIV NESIGURNOG POSLA




Niš, Vranje, 11.10.2013.g.

     Nedelja borbe Industrijskog sindikata Srbije za sigurne i dostojanstvene poslove u okviru akcije „Stop nesigurnom poslu“ završena u Nišu i Vranju. Sprovodeći akciju „Stop neisgurnom poslu“ Industrijski sindikat Srbije je došao do spoznaje koja odavno važi za južni deo Srbije „što južnije to tužnije“.



     Ovo je potvrđeno kroz anketiranje građana koji u vremenu neimanja posla imaju poslove koji ispunjavaju sve kriterijume nesigurnog i nedostojanstvenog posla. Ovo je razlog da Industrijski sindikat Srbije izvrši pritisak na Vladu Republike Srbije koja je u izradi novog radnog zakonodavstva sa najavom dodatnog obespravljenja radnika po pitanju nesigurnih i nedostojanstvenih poslova. Najbolji pokazatelj prisustva neisgurnih poslova ogleda se u preduzećima kao što su Yura, Min Lokomotiva, Zavarivač, Yumco, Sanch i druga preduzeća gde zaposleni ne dobijaju plate i gde poslodavci svakodnevno potkradaju zaposlene a država ne koristi mehanizme da se takvi pojedinci spreče i sankcionišu.




     I ova akcija ISS-a potvrđuje ranije iznet stav a on se ogleda u činjenici da sve ono što danas budemo uradili po pitanju nesigurnog posla omogućiće nam da sadašnjost po pitanju sigurnog posla i dostojanstvenog rada bude izvesnija na korist onih koji svakodnevno strahuju za svoja radna mesta. Nesiguran posao pogađa sve radnika, bez obzira da li rade na nesigurnim poslovima ili ne.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"