ARHIVA VESTI
     
 
U Vladi Republike Srbije obavljen razgovor predstavnika Industrijskog sindikata Srbije sa Nemanjom Stevanović, savetnikom prvog potpredsednika vlade i predsednika Nadzornog odbora FAP Korporacije Priboj. Radnici FAP-a ne smeju biti žrtve interesnih klanova unutar FAP-a.

ADIO SAMOUPRAVLJANJE DOBRODOŠLICA MERCEDESU




Beograd, 01.10.2013.

Industrijski sindikat Srbije je dobio dopis (klik) koji je potpisan od strane tri reprezentativna sindikata FAP Korporacije a koji je upućen ministru privrede Saši Raduloviću. Zabrinjavajuća sadržina ovog obraćanja dovela je do sastanka predstavnika Industrijskog sindikata Srbije, predsednika Dragana Matića i potpredsednika Negoslava Jovanovića sa Nemanjom Stevanović, savetnikom prvog potpredsednika vlade i predsednika Nadzornog odbora FAP Korporacije. 

Nakon dužeg razgovora Industrijski sindikat Srbije je zaključio da se dosadašnja praksa sukobljavanja različitih interesnih klanova na nivou FAP-a mora prekinuti i da se svi, od predstavnika Vlade, rukovodstva i sindikata, moraju okrenuti opštim interesima zaposlenih i FAP Korporaciji. Svako ko i dalje bude gurao pojeidnačno pozicioniranje i lični interes mora biti izopšten pa makar on bio u Nadzornom odboru, sindikatu ili rukovosnoj strukturi FAP-a. Država Srbija i Vlada Republike Srbije, preko resornog ministarstva, mora povući hitne poteze sa ciljem da rukovođenje i upravljanje FAP-om preuzmu predstavnici većinskog vlasnika tj države Srbije. Samoupravljanju moramo reći adio i poželeti dobrodošlicu Mercedesu i drugim kompanijama koje mogu da omoguće poslovnu budućnost FAP-a i radna mesta. Ne možemo očekivati dolazak Mercedesa a ponašati se kao samoupravljači. Vidimo rezultat takvog ponašanja a oni koji zagovaraju samoupravljanje ne rade to u interesu zaposlenih već zarad sebe samih. 

Industrijski sindikat Srbije će snažno podržati najavljene aktivnosti Vlade Republike Srbije vezane za FAP verujući da će one omogućiti bolju pregovaračku poziciju prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića u pregovorima sa Mercedesom. 

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"