Predstavnici Industrijskog sindikata PPT Hidraulika razgovarali sa rukovodstvom Industrijskog sindikata Srbije. Prva petoletka mora biti dobitnik u procesu restrukturiranja a ne gubitnik. Pozicija pojedinih fabrika iz sastava Prve petoletke zavisi od sadržine „ličnih karata“ preduzeća.

PRVA PETOLETKA OSLONAC OPSTANKA SRPSKE INDUSTRIJE

Beograd, 01.10.2013.

Višegodišnje zalaganje Industrijskog sindikata Srbije da se razreši sada već agonija preduzeća u restrukturiranju naišlo je na razumevanje ministra privrede Saše Radulovića koji je aktivnim merama probudio značajan deo uspavanih i neproduktivnih direktora preduzeća u restrukturiranju.

Rukovodstvo Industrijskog sindikata Srbije obavlja razgovore sa predsednicima Industrijskog sindikata na nivou preduzeća i na taj način dobijamo sveobuhvatnu sliku stanja i mogućnosti svakog pojedinačnog preduzeća.

Predstavnici PPT Hidraulike, predsednik Zajedničkog odbora PPT Nenad Sudar i predsednik IS PPT Hidraulika Dragan Jakovljević su u razgovoru sa predsednikom Draganom Matićem i potpredsednicom Gordanom Aleksić izneli podatke o trenutnoj poziciji i situaciji u Hidraulici koja godinama unazad beleži fizički i finansijski rast i sve manje zavisi od subvencija države.

Ovo i sve drugo sadržano je u „ličnoj karti“ Hidraulike koja je na vreme dostavljena ministarstvu privrede. Krajnji rok za druga petoletkina društva za dostavljanje „ličnih karata“ je 11.10.2013. godine.