ARHIVA VESTI
     
 
Višegodišnje zalaganje Industrijskog sindikata Srbije formulisana kroz Predloge za razrešenje problema u preduzećima u restrukturiranju naišla na podršku ministra privrede Saše Radulović. Neophodan nacionalni konsenzus vlade, poslodavaca i sindikata oko najvažnijih političkih, ekonomskih i socijlanih pitanja.

RESTRUKTURIRATI A NE UNIŠTAVATI




Beograd, 27.09.2013.

     Prošlo je skoro godinu dana od održavanja Javnog slušanja u organizaciji skupštinskog odbora za industriju na temu „Stanje i perspektive metalskih preduzeća Srbije“. Industrijski sindikat Srbije je tada javno saopštio svoje stavove, mišljenja i rešenja za preduzeća u restrukturiranju. Nažalost sa prethodnim ministrom izgubljeno je dragocenih godinu dana ali dolaskom ministra Radulovića i novim pristupom Akcinom planu naziru se rešenja koja imaju utemeljenja u realnosti a koja ne podrazumevaju razbacivanje budžetskih para i podržavanje partijskih direktora u preduzećima koja su uništili. Dopis ISS ministru Raduloviću u kome je ISS izneo svoje nezadovoljstvo neradom i neodgovornošću pojedinih rukovodioca u Ministarstvu privrede rezultiralo je razgovorom ministra Radulovića i predsednika ISS Dragana Matića.

     Nakon razgovora ISS se obratio dopisom (klik) odborima ISS u preduzećima u restrukturiranju. ISS je ohrabren informaicjama da su se pojedini direktori odazvali i da su izveštaji, „lične karte“ preduzeća dostavljene Agenciji za privatizaciju.

     Ministar Radulović je takođe u razgovoru najavio da će se organizovati sastanak sa predstavnicima relevantnih srpskih sindikata po uzoru na sastanak koji je obavljen sa predstavnicima poslodavaca Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"