ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije održao IV – proširenu sednicu Predsedništva. Zakonodavne i aktivnosti preduzeća u Restrukturianju centralne teme.

INDUSTRIJSKI SINDIKAT SRBIJE U ZAŠTITI ZAPOSLENIH I PREDUZEĆA U RESTRUKTURIRANJU




Beograd. 25.09.2013. Pored članova Predsedništva ISS na IV proširenoj sednici Predsedništva ISS učestvovali su i predstavnici preduzeća koja su obuhvaćena Programom restrukturiranja. Prisutnim koleginicama i kolegama prezentovani su rezultati razgovora predsednika ISS Dragana Matića sa ministrom za privredu Sašom Radulovićem.

Primetno je da strukture Ministarstva privrede još nisu dale nikakav rezultat. Situacija je bez kontrole a najave ministra Radulovića o aktivnim merama i politikama prema preduzećima u Restrukturiranju započete su slanjem Upitnika direktorima preduzeća u Restrukturuiranju koji su dužni da Ministarstvo privrede izveste o stanju i pozicijama preduzeća u kojima direktuju.



ISS shodno razgovoru sa ministrom Radulovićem očekuje da ima uvid u izveštaje onih preduzeća u kojima ISS ima svoje članstvo.

Značajan deo vremena posvećen je Izveštaju o aktivnostima ISS vezanim za izmene Zakona o radu a prezentovan je „gust“ program obaveza koje ISS ima po raznim osnovama do kraja 2013. godine.



Doneta je odluka da se 7. Oktobar „Međunarodni dan borbe protiv nesigurnog rada i borbe za dostojanstven rad“ obeleži u više gradova Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"