ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije pokušao da „probudi“ strukture Ministarstva privrede. „Ne zna se ko pije a ko plaća“ glavna karakteristika u ponašanju pojedinih visokopozicioniranih funkcionera Ministarstva privrede.


AKCIONI PLAN I SUBVENCIJE KAO STROGO POV.




Beograd, 25.09.2013.g.
Najava rekonstruisane Vlade Republike Srbije (Vučić – Dačić) i ohrabrujuće poruke koje su došle od ministra privrede Saše Radulovića pobijena su neodgovornim i neprofesionalnim ponašanjem još uvek pomoćnice u Ministarstvu privrede Mišele Nikolić kojoj se Industrijski sindikat Srbije obratio 19.09.2013.g..
Obraćanje, tačnije molba ISS odnosila se na dostavljanje podataka o visini isplaćenih subvencija preduzećima u retsrukturiranju u 2013.g., u kojima ISS ima svoja povereništva – FAP Priboj, FAP Livnica sa nadogradnjom Prijepolje, Sedišta Priboj, Zavarivač Vranje, FRA Čačak, PDM Mladenovac, IMT Beograd, Želvoz Smederevo i FVK Kraljevo. Takođe od gospođe Nikolić je zatražen plan i dinamika planiranih subvencija do kraja 2013.g. ISS takođe traži da se objave ukupni podaci o broju preduzeća i radnika kojima je isplaćen socijalni program kao i visina finansijskih sredstava datih za ovu namenu.
Dokle god nema transparentnosti u ovom bolnom procesu za zaposlene i sindikate ISS će ovakvu vrstu „tajnovitosti“ smatrati kao stvaranje preduslova za pojedinačne korupcijske aktivnosti i zloupotrebe. O ovakvom ponašanju gospođe Nikolić ISS će obavestiti ministra Sašu Radulovića.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"