ARHIVA VESTI
     
 
Koncern Fabrika vagona Kraljevo zaposlenima duguje 12 zarada. Zadnja isplata u maju 2013. za avgust 2012.g. Predsednik ISS Dragan Matić obavestio Ministarstvo privrede o agoniji radnika Fabrike vagona Kraljevo.

DRŽAVNI NOVAC NOVIM RUKOVODSTVIMA




Beograd, 17.09.2013.g.
Članovi Industrijskog sindikata Srbije Fabrike vagona Kraljevo obratili su se Industrijskom sindikatu Srbije za pomoć u situaciji kada im preduzeće duguje 12 zarada, kada nemaju zdravstveno osiguranje i godine neuplaćenih doprinosa za penziono osiguranje. Zaposleni su zadnju isplatu dobili u maju 2013. za avgust 2012.g. i to u visini od 75%.
Ovo obraćanje rezultiralo je pismom predsednika ISS Dragana Matića ministru privrede Saši Raduloviću. Predsednik Matić se poziva na sadržinu razgovora sa sastanka sa ministrom od 11.09.2013.g. i iznosi izuzetno tešku socijalnu situaciju u Koncernu fabrika vagona Kraljevo. Pored zarada zaposleneima nisu isplaćeni doprinosi za penzijsko osiguranje za 2011., 2012. i 2013.g. a što zaposlenima i članovima njihovih porodica predstavlja nerešiv problem.
ISS postavlja pitanje „Ko je taj koji može da ugrozi ustavom zagarantovana prava građana i radnika i da li će za to iko ikada odgovarati?“ Predsednik Matić takođe napominje da je stav Industrijskog sindikata Srbije, kao i ministra Radulovića, da većina sadašnjih rukovodstava preduzeća u restrukturiranju ne mogu i nezaslužuju da vode preduzeća i da novac dobijen od Vlade Republike Srbije ne može biti stavljen njima na raspolaganje. To važi i za Fabriku vagona Kraljevo. Zamolio bih Vas da u ovoj izuzetno teškoj situaciji iznađete rešenje za isplatu barem jedne zarade zaposlenima u FVK a time bi se stvorio prostor da u jednoj kako tako smirenijoj situaciju postavimo strategiju za opstanak Koncerna FVK.
Radnici Fabrike vagona Kraljevo i Industrijski sindikat Srbije očekuju odgovor ministra Radulovića.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"