ARHIVA VESTI
     
 
Fond Centar za demokratiju započeo Projekat „Efikasna uloga građana i civilnog društva u nadzoru i zaštiti radnih prava“, uz podršku Solidar Suisse-Beograd. Država, poslodavci i sindikati učesnici projekta. Dostojanstven rad, cilj kome se teži i koji je dostižan.

SUZBIJANJE NEFORMALNE ZAPOSLENOSTI I SIVE EKONOMIJE




Beograd, 17.09.2013. Zalaganje i zainteresovanost Fondacije Centar za Demokratiju i Solidar Suisse, kancelarije u Beogradu, za oblast neformalne zaposlenosti i sive ekonomije rezultiralo je Projektom „ Efikasna uloga građana i civilnog društva u nadzoru i zaštiti radnih prava“ u koji su uključeni predstavnici države, poslodavaca i sindikata.

Posle sastanka sa predstavnicima države i poslodavaca Fond Centar za demokratiju je održao sastanak sa predstavnicima ASNS, UGS „Nezavisnost“, Strukovnog sindikata RTS i Industrijskog sindikata Srbije.

Okupljeni sindikalci su imali priliku da pogledaju Prezentaciju o dosadašnjim dostignućima Fondacije i stavovima poslodavaca i države kada je u pitanju Siva ekonomija i izmene Zakona o radu.



Kao i uvek, zanimljivo izlaganje i Prezentaciju imala je Olga Kićanović iz Agencije za mirno rešavanje radnih sporova, koja je imala ulogu moderatora.

Okupljeni su izneli svoje stavove i dosadašnja iskustva iz oblasti Sive ekonomije i Zakona o radu, a Fondacija će obuhvatiti ove zaključke i prezentovati ih na okruglom stolu koji je planiran za oktobar ove godine. Zajednička namera je da se finalne Preporuke publikuju i prezentuju donosiocima političkih odluka i učesnicima Projekta.



Cilj ovog Projekta je doprinos stvaranju pozitivne klime za smanjenje sive ekonomije koja ugrožava dostojanstven rad kao skup težnji pojedinaca u ostvarivanju ljudskih i građanskih prava u oblasti rada i podrazumeva postojanje mogućnosti za produktivni rad, uređen i fer odnos poslodavaca i zaposlenih.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"