ARHIVA VESTI
     
 
Siemens Srbija planira prebacivanje preko 90 poslova iz programa vetrogeneratora Subotica. Velika šansa za privrednike Srbije koju podržava Ministarstvo privrede Republike Srbije. Industrijski sindikat Srbije uključuje u program Siemensa preduzeća u kojima ima sindikalno članstvo. Ulaganje Siemensa od 10 miliona evra u razvoj i proizvodnju malih i srednjih preduzeća.

SIEMENS ORGANIZUJE SAJAM ZA BUDUĆE POSLOVNE PARTNERE IZ SRBIJE




Beograd, 16.09.2013.g. U godini kada Siemens u Srbiji obeležava 125 godina poslovanja i desetogodišnjicu uspešne proizvodnje vetrogeneratora u Subotici, Siemens organizuje Sajam za buduće poslovne partnere – Postani Siemens dobavljač, sa planom da preko 90 poslova koji se rade u inostranstvu prebaci u Srbiju. Ovaj projekat vredan 10 miliona evra za razvoj malih i srednjih preduzeća u Srbiji je prvi posao Siemens-a koji Vlada Republike Srbije podržava a što je istaknuto od strane ministra privrede Saše Radulovića koji je prisustvovao na prezentaciji programa i koji je svoje prvo uposlenje imao u Siemens- Nemačka.



U ovom trenutku Siemens u fabrici vetrogeneratora u Subotici zapošljava blizu 700 radnika a u planu je da do kraja ove godine posao dobije još 90 radnika a u 2014.g. uposlenje može da očekuje još 200 radnika. Važno je istaći da je prošlogodišnji izvoz bio preko 150 miliona evra i da svaki četvrti vetrogenerator u Evropi dolazi iz Srbije.



Na prezentaciji programa Siemens-a govorio je i Milan Knežević potpredsednik Asocijacije za mala i srednja preduzeća preduzetnika Srbije, koja je partner Siemens-u u ovom projektu, koji je istakao da su ovakvi poslovi podstrek za razvoj malog i srednjeg preduzetništva i motivacija da naši proizvođači podignu kvalitet proizvodnje, prošire kapacitete, otvore nova radna mesta i nova tržišta za svoje proizvode i postanu Siemens-ov dobavljač. Budući kooperanti biće u obavezi da u potpunosti primenjuju sve standarde koje Siemens ima u svojim fabrikama širom sveta.



Industrijski sindikat Srbije će sa programom budućeg Sajma upoznati sva preduzeća koja svojim programom i mogućnostima mogu da postanu partneri Siemens-a, a u kojima Industrijski sidnikat Srbije ima svoja sindikalna povereništva.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"