ARHIVA VESTI
     
 
Industrija mašina i traktora nosilac programa proizvodnje traktora i poljomehanizacije. Ulaganja od 5 do 7 miliona eura omogućilo bi profitabilnu proizvodnju i uposlenje preko 20 000 radnika u kooperaciji. Industrijski sindikat Srbije zahteva odgovornost bivšeg rukovodstva.

IMT NA PUTU OPORAVKA




Beograd, 09.09.2013.g.

     Industrija mašina i traktora (IMT) sa novim rukovodstvom pokušava da IMT postavi na zdrave noge a za to je neophodna investicija od 5 do 7 miliona eura koja bi omogućila da IMT ostvari proizvodnju koja obezbeđuje plaćanje svih obaveza i isplatu zarada. Oko 800 radnika očekuje da će se do kraja godine od strane države ponuditi socijalni program a što je i potvrđeno od strane novih ministara,  finansija Lazara Krstića i ministra privrede Saše Radulovića.



     U IMT-u se nalazi značajan broj ljudi koji je učestvovao u razaranju IMT-a sa bivšim direktorom Petrovićem  protiv kojih treba pokrenuti zakonom predviđene radnje kako bi se utvrdila njihova odgovornost.

     Novo rukovodstvo je uspelo da uspostavi redovnost isplate zarada ali zaostale zarade kao i nemogućnost pojedinih kolega da odu u penziju otežavaju značajniju motivisanost za rad.


  


     Sve gore navedeno izneto je u razgovorima Odbora Industrijskog sindikata IMT-a i predsednika ISS Dragana Matića, koji je primljen u novim prostorijama sindikata a dogovoreno je da se ISS dodatno angažuje kako bi neophodna finansijska sredstva što pre došla u IMT i otpočela ozbiljnija proizvodnja.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"