ARHIVA VESTI
     
 
Potpisan novi Kolektivni ugovor u Fabrici mernih transformatora Zaječar. Industrijski sindikat FMT potpisnik i garant prava i obaveza poslodavca i zaposlenih.

KOLEKTIVNI UGOVOR U FABRICI MERNIH TRANSFORMATORA




Zaječar, 04.09.2013

Novopotpisani Kolektivni ugovor u Fabrici mernih transformatora Zaječar je rezultat razumevanja poslodavca i većinskog vlasnika FMT-a i potrebe Industrijskog sindikata Srbije da se odnosi, prava i obaveze na nivou preduzeća regulišu kroz kolektivno pregovaranje i kolektivni ugovor. Julska poseta rukovodstva Industrijskog sindikata Srbije Fabrici mernih transformatora i razgovor koji je tom prilikom obavljen između većinskog vlasnika, direktora FMT i predsednika ISS Dragana Matića sa saradnicima, rezultirao je dogovorom da će sindikat i poslodavac u toku avgusta meseca usaglasiti postojeći nacrt kolektivnog ugovora a što je rezultiralo njegovim potpisivanjem.

Razumevanje potreba sindikata da se odnosi unutra preduzeća regulišu kolektivnim ugovorima potvrđena su od strane poslodavca koji je sindikatu dostavio predlog Kolektivnog ugovora  o bezbednosti i zaštiti zdravlja na radu. Za očekivati je da će i ovaj kolektivni ugovor uskoro biti potpisan a to će biti najbolja potvrda da  poslodavac u kolektivnim ugovorima vidi najbolje rešenje za regulisnaje odnosa zaposlenih i poslodavac utemeljenih na zakonu.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"