Prodaja Vršačkih vinograda a.d. u restrukturiranju

Da li Vlada Republike Srbije zna šta usvaja na svojim sednicima?!

Prodaja Vršačkih vinograda a.d. u retsrukturiranju koju je sprovela Agencija za privatizaciju izazavala je buru negodovanja javnosti ali i reakciju nadležnih organa. Glavna zamerka gotovo svih aktera je da su Vršački vinogradi prodati po veoma niskoj ceni (prodata imovina, pošto kapitala nema jer su veći dugovi preduzeća od imovine preduzeća) ali i smešne zamerke direktora Vršačkih vinograda da je prodaja organizovana u vreme godišnjih odmora?! Oglasio se i Savet za borbu protiv korupcije, tražeći hitnu istragu, koju je premijer Ivica Dačić  prihvatio i naložio policiji da sprovede istragu.

Vrsacki vinogradi

Prodajom Vršačkih vinograda dogodilo se upravo ono na šta smo još 22.jula 2013.g. upozorili predsednika Vlade Republike Srbije (pogledajte pismo predsedniku Vlade, pod nazivom „Dačić potpisao, Dinkić napisao“ – Aktuelnosti). Na rad Agencije za privatizaciju najviše zamerki do sada imao je upravo Industrijski sindikat Srbije. Ovoga puta moramo da kažemo da je Agencija za privatizaciju postupila u skladu sa zakonom tj. u skladu sa Uredbom o izmenama i dopunama uredbe o postupku i načinu restrukturiranja subjekta privatizacije, usvojenoj na Vladi 05.07.2013.g. (pogledajte sajt Vlade) i Zaključka 05 broj: 023-5276/2013-03 o prihvatanju Akcionog plana za okončanje restrukturiranja usvojenog na Vladi 27.juna 2013.g.

I šta sad?! Puj pike, ne važi?! Šalili smo se ! Tu ne pomaže Lazar i Stros-Kan! Umesto da istraže prvu privatizaciju Vršačkih vinograda, kada su ih kupili tandem Rodić-Ćopić (Šarić) i odakle potiču sve nevolje Vršačkih vinograda, Vlada se bavi istargom prodaje koja je sprovedena u skladu sa njenom Uredbom i njenim Akcionim planom o okončanju restrukturiranja. Slučajno? Ne bi se reklo! Vršačkih vinograda ima još 178. Ostaje nejasno šta policija istražuje.