ARHIVA VESTI
     
 
Srpski sindikati ukazali na nedorečenost nacrta zakona o štrajku. Ujedinjeni sindikati Srbije i Industrijski sindikat Srbije spremni da zakon o štrajku brane na ulici i Parlamentu.

ZAKON O ŠTRAJKU KOJI TO NIJE




Beograd, 31.07.2013.

Poslednja od tri predviđene javne rasprave o predloženom Nacrtu Zakona o štrajku koji je uradila Radna grup Socijalno-ekonomskog saveta, održana je 31.07.2013., u Beogradu, u Palati Srbija.

Javnoj raspravi, pored članova Radne grupe i ministarstva, prisustovali su predstavnci gotovo svih relevantnih sindikata u Srbiji.



U veoma konstruktivnoj atmosferi, gotovo svi sindikalni predstavnici istakli su neophodnost dodare Nacrta Zakona pre upućivanja Vladi na konačno usvajanje.

Ujedinjene sindikate Srbije (USS) na javnoj raspravi predstavljali su Dragan Matić, predsednik Industrijskog sindikata Srbije i Negoslav Jovanović, potpredsednik.



U toku rasprave predstavnici USS izneli su primedbe na Nacrt, koje su predstavnici USS i ISS izneli i na prethodne dve javne rasprave. Slične primedbe na Nacrt Zakona izneli su i ostali sindikalni predstavnici, što govori da su sindikati u Srbiji u toku trajanja javnih rasprava i bez formalnog zajedničkog okupljanja i nastupa, uspeli da detektuju i ukažu na sve manjkavosti Nacrta.



Na Radnoj grupi je da sve primedbe koje su jasno iskazane u toku Javne rasprave ugradi u nacrt Zakona i bitno poboljša konačnu verziju.

Ono što je sada jasno, ovakav predlog Nacrta Zakona bez uvažavanja predloga iznetih u toku javne rasprave, je neprihvatljiv za gotovo sve sindikalne centrale u Srbiji.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"