ARHIVA VESTI
     
 
Privredna komora Beograda organizovala Prezentaciju Strategije borbe protiv korupcije 2013-2020. godine. Vlada, poslodavci i sindikati kao ključ borbe protiv korupcije.

KORUPCIJA IZAZOV ZA VLADU I SRPSKO DRUŠTVO




Beograd, 29.07.2013.

Privredna komora Beograda u želji da da svoj puni doprinos Strategiji borbe protiv korupcije, organizovala je prezentaciju spomenute strategije kojoj je prisustvovalo preko dvesta zainteresovanih.

Dr Milan Janković, predsednik privredne komore Beograda je istakao da su korupcija, zapošljavanje i usapostavljanje institucija najveći izazovi za Vladu. Dr Janković se takođe založio da borba protiv korupcije mora biti javna politika a čiji su nosioci Vlada Republike Srbije, institucije za borbu prtiiv korupcije i građani.



Svoje izlaganje, državni sekretar MUP-a, Vladimir Božović, je započeo podacima o sprezi koja je postojala između policije, sudstva i krupnog kapitala, zaključivši da korupciju ne treba preispitati samo u 24 preduzeća već i u 650 preduzeća gde je raskinuta privatizacija. Jačanjem kapaciteta Kriminalističke službe stvoriće se preduslov uspešne borbe protiv korupcije a neophodno je stvoriti antikorupcionu koaliciju koja mora biti jača i od politike. Svoje izlaganje Božović je završio rečima“Družba je družba a služba je služba!“



Prisutnima se obratio i Radomir Ilić iz ministarstva pravde, ukazavši da je najopasnija politička korupcija i da je ona „pojela Srbiju!“ u prethodnim godinama, lošim Zakonom o privatizaciji, Agenciji za privatizaciju i stečajnom postupku.



Ovu prezentaciju ispratili su i predstavnici pojedinih srpskih sindikata a ispred Industrijskog sindikata Srbije prisustvovao je Dragan Matić.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"