ARHIVA VESTI
     
 
Učestvujući na raspravi povodom Akcionog plana za sprovođenje Strategije za borbu protiv korupcije, Industrijski sindikat Srbije, preko svog predstavnika Mr Jovana Stojkovića (Nezavisni sindikat metalaca Železare Smederevo), potvrdio svoju opredeljenost da se korupcija obuzda. Oštre reči prvog potpredsednika Aleksandra Vučića vezane za korupciju.

STRATEGIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE – NAJVAŽNIJI
DEO AKCIONOG PLANA




Beograd, 15.07.2013.g.

     Članovi Radne grupe za borbu protiv korupcije Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija učestvovali su u raspravi povodom akcionog plana za sprovođenje Strategije za borbu protiv korupcije koja je okupila, pored članova Agencije za borbu protiv korupcije, predstavnike najviše državne vlasti, ministre, predstavnike sudstva, Evropske unije, Oebs-a i ambasadora. U raspravi je učestvovao i magistar Jovan Stojković, predstavnik ISS koji je član Radne grupe za borbu protiv korupcije Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija.


  


     Čitavu raspravu obojio je govor prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića koji je istakao da će vlada Srbije u 2014.godini stvoriti pravnu državu, koje sada nema, a što će rezultirati pravnom sigurnošću, prosperitetom građana Srbije i privlačenjem novih investicija a koje za posledicu treba da imaju zapošljavanje. Vučić je takođe naglasio da je akcioni plan najvažniji deo strategije i da bez njega i njegove dosledne primene ona bi ostala mrtvo slovo na papiru. Akcioni plan je i preduslov za efikasniji pravosudni sitem. „Dosadašnji rezultati su ohrabrujući, kaže Vučić i u toj borbi će se primenjivati apsolutna neselektivnost a što je jedini pravi odgovor prema prisutnoj sistemskoj korupciji“.



     U toku rasprave većina učesnika je dala pozitivan stav kako o samoj strategiji tako i o akcionom planu koji treba da se sprovede.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"