ARHIVA VESTI
     
 
Fondacija Centar za demokratiju prezentovala Projekat „Zapošljavanje bez korupcije“. Beogradski centar za ljudska prava i Inicijativa za lokalni razvoj Kraljeva učesnici Projekta.

ZAUSTAVIMO KORUPCIJU KOJA UGROŽAVA DOSTOJANSTVEN RAD




04.07.2013.

Prezentacija projekta „Zaustavimo korupciju koja ugrožava dostojanstven rad“ u organizaciji Fondacije Centar za demokratiju, Beogradskog centra za ljudska prava i Inicijative za lokalni razvoj Kraljeva je održana u Beogradu sa ciljem upoznavanja institucija i organizacija civilnog društva sa aktivnostima i ciljevima, za srpske prilike, vrlo značajnog projekta.

Prisutnima su se obratiili Nataša Vučković i profesorka Ksenija Petovar iz Fondacije Centar za demokratiju, Zoran Stojiljković, ispred Odbora Agencije za borbu protiv korupcije i Mirjana Prodanović iz Inicijative za lokalni razvoj Kraljeva.



„Zaustavimo korupciju koja ugrožava dostojanstven rad“ je jedinstvena poruka koja treba da stvori sinergiju u borbi protiv korupcije koja se javlja i prožima srpsko društvo.

Prisutni su imali prilike da čuju trenutne rezultate Istraživanja koja su potvrdila da ne postoji nijedno ustavno pravo kao što je pravo dostupnosti pojedinca na svako radno mesto, koje se više narušava bez ikakvih posledica za nosioce te aktivnosti.


  


Alarmantno je da većina srpskih sindikata do sada nije vodila nijednu konkretnu aktivnost vezanu za zapošljavanje bez korupcije i najavljene izmene Zakona o radu, naročito u oblasti zapošljavanja biće pravi ispit za srpske sindikate.

Ovoj vrlo uspešnoj prezentaciji prisustvovao je predsednik Industrijskog sindikata Srbije, Dragan Matić.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"