ARHIVA VESTI
     
 
S A O P Š T E NJ E Z A J A V N O S T

PRVOG ČOVEKA ATB GRUPE, ANDREASA ŠINDLERA DOČEKUJU IZVEŠTAJI HITNE MEDICINSKE POMOĆI




     Dolazak prvog čoveka ATB Grupe Andreasa Šindlera u ATB Sever Subotica,  u godini kada Sever obeležava 90 godina postojanja i rada, obeležio je grubi incident u preduzeću Motorenwerke Subotica  koji je član ATB Grupe, koji zapošljava pedesetak radnika i zakupac je hale i svoje poslovanje obavlja u krugu ATB Sever-a. Dana 19.06.2013.g. član Industrijskog sindikata Srbije zaposlen u Motorenwerke Subotica grubo verbalno je  napadnut, izvrđan i šikaniran od strane pravne zastupnice Motorenwerker Milade Vilov koja se usprotivila nastanku i radu Industrijskog sindikata Srbije u Motorenwerke. Člana ISS  pravna zastupnica je pred ostalim radnicima dovela u stanje vidne uznemirenosti koja je rezultirala prebacivanjem u Dom zdravlja Subotica gde mu je pružena lekarska pomoć, prepisana terapija i otvoreno bolovanje. 

     Ovaj jučerašnji incident je uzrokovao dolazak predsednika ISS Dragana Matića u Suboticu i sastanak sa pravnom zastupnicom Miladom Vilov, zaposlenima koji su na osnovu lažnih informacija pomenute gospođe orkestrirano pokušali da ospore registraciju Industrijskog sindikata Srbije u Motorenwerker od 09.04.2013. dovodeći u pitanje legitimnost i rad Industrijskog sindikata Srbije u Motorenwerkeru. Sramotno je da je među tim radnicima bilo desetak članova Industrijskog sindikata Srbije koji su bili članovi IS ATB Sever Subotica a koji su dodvoravanjem pokušali da se sačuvaju od situacije koja je njihovog kolegu odvela u Hitnu pomoć. Niko od njih nije upitao: Šta je sa našim kolegom?

     Poznajući funkcionisanje ATB Grupe lako je izvući zaključak da je ovakvo ponašanje najverovatnije naloženo od prvog čoveka ATB Grupe Andreasa Šinidlera. Na pitanja predsednika ISS Dragana Matića pravnoj zastupnici „Da li je ova aktivnost i svinjarija njena volja ili sprovođenje naloga Andreasa Šinidlera, Milada Vilov nije dala odgovor.“

     Industrijski sidnikat Srbije će u toku sutrašnjeg dana prilikom posete Andreasa Šinidlera ATB Severu na ruke dostaviti protesnu notu i zahtevati njegovo izjašnjavanje i komentar događaja u Motorenwerker Subotica.

Beograd, 20.06.2013.g.                                                                                            Industrijski sindikat Srbije

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"