ARHIVA VESTI
     
 
Jednostrano potpisan Kolektivni ugovor u RTB Bor od strane Samostalnog sindikata RTB Bor Grupa – RBB Bor d.o.o. poništen u Višem sudu u Zaječaru. Potpisnici Kolektivnog ugovora moraće u naknadnom postupku da nadoknade sva materijalna i nematerijalna prava koja su radnici RTB-a njegovom primenom izgubili. Industrijskom sindikatu RBB Bor i Sindikatu Nezavisnost RBB Bor direktor Spaskovski i Ljubiša Miljković treba da isplate 61 500,00 dinara na ime sudskih troškova.

DIREKTOR I SINDIKALAC SOLIDARNO PLAĆAJU SUDSKE TROŠKOVE




Beograd, 27.06.2013.g.

     Posle nekoliko meseci tužbeni zahtev Industrijskog sindikata i Sindikata Nezavisnost RBB Bor prema Samostalnom sindikatu RTB Bor Grupe okončan je Presudom (klik) kojom se stavljaju van snage odredbe člana Kolektivnog ugovora koji je jednostrano potpisan od strane Samostalnog sindikata na čijem čelu je bio Ljubiša Miljković. Nakon toga Miljković je neposredno posle toga sa direktorom Spaskovskim  oformio Sindikat rudara Srbije a to ga je koštalo izbacivanjem iz članstva Samostalnog sindikata metalaca Srbije.

     Ovako izrečena presuda omogućava da Industrijski sindikat i Sindikat Nezavisnost zatraže da se sva prava zaposlenih izgubljena primenom ovako nakaradnog Kolektivnog ugovora svakom radniku ponaosob nadoknade a ukoliko to bude odbijeno pokrenuće se sudska parnica.

     Postavlja se još jedno pitanje i to: Da li će Spaskovski i Miljković, kako to u presudi stoji, solidarno, isplatiti troškove postupka u visini od 61 500,00 dinara ili će se posegnuti za sredstvima iz fabričke i sindikalne kase.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"