ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije održao III sednicu Glavnog odbora. Centralna tema Glavnog odbora, budućnost preduzeća u restrukturiranju. Srbija bez nove Industrijske politike i jasnog transpasretnog Plana reindustrijalizacije kao brod bez kompasa.

SUDBINA PREDUZEĆA U RESTRUKTURIRANJU NE MOŽE BITI ODREĐENA BEZ AKTIVNOG UČEŠĆA SINDIKATA




Beograd, 26.06.2013.

„Nijedno preduzeće sa spiska 179 preduzeća koja se nalaze na spisku za Restrukturiranje, bez obzira na izjave ministra Dinkića i „Grupe“ u koje su podeljena, ne može biti rešeno bez aktivnog učešća sindikata i zaposlenih iz tih preduzeća“ - jedinstven je stav Glavnog odbora Industrijskog sindikata Srbije koji je u Beogradu održao III redovnu sednicu.

Iako Industrijski sindikat Srbije u svom sastavu ima mnogo više privatnih kompanija nego onih preduzeća koja su u Restrukturiranju, ISS kao i godinama unazad, ukazuje da najznačajniji broj preduzeća koja su na spisku preduzeća za Restrukturiranje predstavlja kičmu srpske industrije.


  


Glavni odbor ISS, takođe smatra, da značajan broj preduzeća u Restrukturiranju mogu predstavljati osnov zalaganja Vlade Republike Srbije, izrečen od premijera Ivice Dačića i većine držanih i partijskih funkcionera, u tri reči, proizvodnja, zapošljavanje, izvoz.

Oni koji umesto toga nude gašenje proizvodnje i radnih mesta moraju biti izopšteni iz Vlade Republike Srbije jer kako je premijer Dačić jednom rekao „To što neki misle da urade, može i moja baba da uradi!“


  


Industrijski sindikat Srbije će iskoristiti letnje mesece za pripremanje radničkog bunta za koji postoji zainteresovanost i kod drugih srpskih sindikata.

Srbija može da bude i Grčka i Turska i Brazila Vlada Republike Srbije stručnim, pametnim i socijalno odgovornim potezima može potencijalni bunt sprečiti.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"