Velika pobeda IMT-a i Petra Grbića, predsednika Industrijskog sindikata IMT koji je posle deset meseci otkaza vraćen na posao. Industrijski sindikat Srbije zahteva odgovornost bivšeg generalnog direktora IMT-a Slobodana Petrovića, Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora IMT-a.

PETAR GRBIĆ VRAĆEN NA POSAO U IMT

Beograd, 19.06.2013.g.

Prošlo je više od deset meseci kada je bivši generalni direktor IMT-a Slobodan Petrović dao otkaz Petru Grbiću, predsedniku IS IMT. Petrović podržan od strane Skupštine, Upravnog odbora, Nadzornog odbora i reprezentativnih sindikata IMT-a nije imao odgovor na pitanja Petra Grbića vezano za katastrofalnu poslovnu i socijalnu situaciju u kojoj se IMT nalazi.

Industrijski sindikat Srbije zahteva od novopostavljenog rukovodstva IMT-a, generalnog direktora, zastupnika kapitala i predsednika Nadzornog odbora, da se preispita prethodno poslovanje i odgovornost organa i pojedinaca u IMT-u. Zalaganje Petra Grbića i Industrijskog sindikata Srbije za opstanak i razvoj IMT-a naišlo je na razumevanje u Ministarstvu finansija i privrede a što je u krajnjem ishodu dovelo do smene generalnog direktora i davanje pune podrške IMT-u, novom rukovodstvu i radnicima IMT-a. To poverenje mora rezultirati odgovornim rukovođenjem, proizvodnjom, socijalnom i korporativnom odgovornošću sadašnjeg rukovodstva kome Industrijski sindikat Srbije daje punu podršku za ono što je urađeno i za ono što se planira uraditi. IMT, njegov napredak i preko 800 radnika omogućiće da kompletan lanac koperacije oživi a to praktično znači da će još 5 000 do 10 000 radnika vezanih za program IMT imati posao i plate.

Povratak Petra Grbića na posao dočekan je od strane radnika IMT-a sa radošću i verom da se borba za budućnost i prava radnika IMT uvek nagrade.