ARHIVA VESTI
     
 
Rešenost Demokratske stranke (DS) da intenzivira saradnju sa srpskim sindikatima potvrđena sastankom u sedištu Demokratske stranke, sa Odborom za saradnju sa sindikatima. Sastanku prisustvovao predsednik DS Dragana Đilasa. Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS), Konfederacija slobodnih sindikata (KSS) i Industrijski sindikat Srbije (ISS) zajedno sa DS rade na izmenama Zakona o radu.

DEMOKRATSKA STRANKA NEĆE PODRŽATI IZMENE ZAKONA O RADU
NA ŠTETU RADNIKA




Beograd, 14.06.2013.

     Proklamovan stav Demokratske stranke da će saradnja sa srpskim sindikatima biti intenzivirana potvrđuje se kroz saradnju srpskih sindikata SSSS, KSS i ISS preko Odbora Demokartske stranke za saradnju sa sindikatima. Pored pomenutih sindikata i predstavnika DS sastanku u Krunskoj, sedištu Demokratske stranke prisustvovao je i predsednik DS Dragan Đilas.



     Predsednik Đilas je potvrdio da Demokratska stranka kao članica Socijalističke internacionale intenzivira saradnju sa sindikatima a najavljene restriktivne izmene Zakona o radu su prava prilika da Demokratska stranka i srpski sindikati stvore zajedničku platformu i okvir koji će od strane DS biti branjen u Skupštini Srbije.



     Oformljena radna grupa će intenzivno raditi u narednim mesecima kako bi se stavovi sindikata izneli na prvom jesenjem zasedanju Skupštine Republike Srbije. Za očekivati da će i stranke koje su u vlasti a koje zagovaraju socijalnu pravdu i jednakost kontaktirati sindikate jer najavljene izmene Zakona o radu će zasigurno ukoliko se usvoje ugroziti postojeća prava zaposlenih.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"