ARHIVA VESTI
     
 
Odbornici Skupštine graad Vranja podržali zahteve Industrijskog sindikata Zavaraivač Vranje u retsrukturiranju.Skupština zahteva preispitivanje poslovanja Zavarivača od 2010.godine. Osnivanjem novog preduzeća Zavarivač Inžinjering direktor Dragan Igić pokušao da prevari poverioce, radnike i male akcionare.

SKUPŠTINA GRADA VRANJA STALA U ODBRANU ZAVARIVAČA




Vranje, 13.06.2013.g.
Više od godinu dana Industrijski sidnikat Srbije i Industrijski sindikat Zavarivač Vranej vode borbu sa rukovodstvom Zavarivača kako bi Zavarivač opstao a zaposleni ostvarivali sva prava prositekla iz njihovog rada. Pored direktora Dragana Igića Industrijski sindikat Zavarivač Vranje protiv sebe je imao i „kolege“ iz Sindikata Nezavisnost i Samostalnog sindikata metalaca, koji su saučesnici u katastrofalnoj poslovnoj politici koja je rezultirala sa 20 nesiplaćenih zarada zaposlenima.
U trenutku raskida Kupoprodajnog ugovora sa Galeb Grupom zapsolenima se dugovalo 6,5 zarada. Industrijski sindikat Srbije je upozoravao i Agenciju za privatizaciju, Ministasrstvo finansija i privrede a tek posle obraćanja prvom potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću usledila je reakcija Srpske napredne stranke preko svojih predstavnika u Skupštini grada Vranja. Skoro dva sata je Skupština grada Vranja raspravljala o stanju u Zavarivaču, preko 20 odbornika je govorilo i usvojen je jedinstven zaključak da se Zavarivač mora spasti, preispita poslovanje poslednjih dve godine i poništi resgistracija novoosnovanog preduzeća Zavrivač Inženjering. Zavarivač Inženjering je firma koja je trebala da nastavi poslove Zavarivača bez ikakve odgovornosti ka poveriocima, radnicima i malim akcionarima.
Ovakav stav Skupštine grada Vranja ohrabruje sve zaposlene u Zavarivaču i građane Vranja a u sledećih nekoliko dana znaće se i kada će doći do smene generalnog direktora Dragana Igića.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"