Republički odbor za utvrđivanje reprezentativnosti sindikata potvrdio reprezentativnost Ujedinjeni sindikata Srbije – Klinički centar Srbije (USS - KCS). Novo članstvo omogućiće značajniju ulogu i bolju zaštitu zaposlenima Kliničkog centra Srbije.

DOBIJENA REPREZENTATIVNOST USS – KLINIČKI CENTAR SRBIJE

Beograd, 06.06.2013.g.

Jačanje USS – KCS nije dobilo punu verifikaciju od strane prethodnog rukovodstva Kliničkog centra Srbije koje je odbilo da pored svih ispunjenih zakonskih i tehničkih preduslova izda Rešenje o reperezentativnosti USS – KCS. Ovakvo ponašanje rezultiralo je obraćanje USS – KCS Republičkom odboru za utvrđivanje reprezentativnosti sindikata i nakon nekoliko meseci čekanja stigla je radosna vest o ispunjenju uslova za dobijanje reprezentativnosti što će rezultirati dobijanjem Rešenja.

Ovim povodom koleginice i kolege, članovi USS-KCS priredili su malu svečanost kojoj su prisustvovali i predstavnici Ujedinjenih sindikata Srbije i Industrijskog sindikata Srbije.