ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije na osnovu zahteva zaposlenih i nepoštovanja Sporazuma od strane generalnog direktora FVK najavio štrajk za 10.06.2013.g.

ŠTRAJK U FABRICI VAGONA KRALJEVO




Kraljevo, 06.06.2013.

     Odbor poverenika Industrijskog sindikata Fabrike vagona Kraljevo je doneo Odluku  da 10.06.2013.g. započne štrajk koji je izazvan isplatom nepotpune zarade za mesec avgust 2012.g., krajem maja 2013.g. a što je bilo predviđeno Sporazumom od 24.04.2013.g. i potpisan od strane tadašnjeg štrajkačkog odbora i generalnog direktora. Sporazum je predviđao isplatu avgustovske zarade u celosti a ista je isplaćena u visini od 75% a desilo se da u delovima Koncerna gde je veliki broj zaposlenih nije isplaćen ni iznos minimalne zarade.  Iz razloga nepoštovanja poptisanog Sporazuma i ranijih slučajeva nepoštovanja dogovora sa sindikatima od strane menadžmenta Koncerna FVK odbor poverenika IS FVK doneo je odluku da je Sporazum potpisan 24.04.2013.g. nevažeći. Odbor poverenika IS FVK smatra da je osnovno pravo zaposlenog iz radnog odnosa da ima overenu zdravstvenu knjižicu zarad ostvarivanja prava na lečenje. Godinama unazad zaposleni u FVK nemaju overene zdravstvene knjižice te je IS FVK  na osnovu dopisa Industrijskog sindikata Srbije tražio informaciju u vezi aktivnosti koje se vode vezano za rešavanje ovog problema ali do danas  odgovor nije dobijen.

     Takođe je došlo do opstrukcije od strane menadžementa preduzeća vezano za aktivnosti oko potpisivanja novog kolektivnog ugovora. Predlog novog kolektivnog ugovora od strane sindikata prosleđen je još 08.01.2013.g. ali je do sada održan samo jedan sastanak timova iako je dogovor da se pregovarački timovi sastaju svakog zadnjeg radnog dana u nedelji kako bi se došlo do usaglašavanja i potpisivanja novog Kolektivnog ugovora u FVK.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"