Fabrika kablova Jagodina (FKJ) domaćin tradicionalnog Tridesetčetvrtog majskog susreta dobrovoljnih davaoca krvi iz Srbije i Republike Srpske. Članovi Industrijskog sindikata FKJ istaknuti članovi fabričkog odbora davalaca krvi. Podeljeni zlatnici, srebrnjaci i zahvalnice istaknutim davaocima.

NJIHOVIH PET MINUTA

Jagodina, 05.06.2013.

Po tridesetčetvrti put dobrovoljni davaoci krvi iz Srbije i Republike Srpske okupili su se u Fabrici kablova Jagodina koja je kao domaćin ugostila višegodišnje dobrovoljne davaoce krvi iz Zastava namenske, Fiat automobila, Kočne tehnike PPT, Tigra, Slobode, Puteva Kraljevo, Fabrike vagona Kraljevo, Crvenog krsta Lapovo a iz Republike Srpske su došli dobrovoljni davaoci krvi iz Rudara i Čajniča kod Ugljevika.

Učešće u proslavi uzeli su i članovi Industrijskog sindikata Srbije i Samostalnog sindikata metalaca Srbije HK Kablovi Jagodina. Oni koji su decenijama unazad posvećeni drugima dobili su svojih pet minuta da se kroz druženje i pesmu opuste, obnove sećanje i dogovore buduću saradnju.

Dobrovoljnim davaocima, onima koji su na desetine puta dali najdragoceniju tečnost dodeljeni su zlatnici, srebrnjaci i zahvalnice, kao mali znak pažnje za humanost koju su pokazali.