ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat IMT izdejstvovao smenu Slobodana Petrovića. Odlazak nesposobnog direktora samo prvi korak u spašavanju IMT-a. Zoran Radosavljević novi generalni direktor IMT-a. Povratak Petra Grbića, predsednika IS IMT-a u IMT.

IMT-U DATA NOVA ŠANSA




Beograd, 05.06.2013.g.

Posle više od dve godine zahteva Industrijskog sindikata IMT-a da se smeni generalni direktor IMT-a Slobodan petrović i širi krug rukovodstva koje je on postavio i skoro godinu dana od kada je iz IMT-a izbačen Petar Grbić predsednik IS IMT došlo je do smene Petrovića. Ova smena je nastala na osnovu zalaganja Industrijskog sindikata Srbije i prepoznavanje IMT-a od strane Vlade Republike Srbije i Srpske napredne stranke kao preduzeća koje svojim programom i tržištem može obezbediti uposlenje postojećih značajnih kapaciteta sa mogućom proizvodnjom od 5000 traktora godišnje. Početak rada IMT-a i postojeći rad IMR-a omogućuju uposlenje više hiljada radnika Srbije, koperantima IMT-a i IMR-a.

Najvažniji korak sproveden od starne Vlade Republike Srbije je smena bivšeg generalnog direktora Slobodana Petrovića i imenovanje Zorana Radosavljevića na čelnu poziciju IMT-a. Njaveću cenu za spas IMT-a platio je Petar Grbić, predsednik Industrijskog sindikata IMT kome je Petrović dao otkaz a kolega Grbić nije vraćen na posao i pored Rešenja Inspekcije rada pa će IMT zbog obesti i neodgovornosti bivšeg generalnog direktora platiti značajne troškove sudskog spora. Bilo bi pošteno da se taj račun ispostavi Slobodanu Petroviću jer njegove hirove, bahatost i samovolju ne treba da plaćaju radnici IMT-a već on sam.

Ovih dana na posao treba da bude pozvan i Petar Grbić koji će nastaviti da obavlja funkciju predsednika IS IMT-a i borbu da IMT povrati staru slavu.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"