ARHIVA VESTI
     
 
Čija su odgovornost preko 90 000 radnika u Srbiji koji mogu izgubiti pravo na zdravstveno osiguranje. Ima li socijalno odgovorna Vlada Republike Srbije rešenje. Industrijski sidnikat Srbije upozorava Mlađana Dinkića da ustavno pravo i pravdu radnici Srbije ne treba da traže na ulici.

ŠTA ĆE BITI SA ZDRAVSTVENIM OSIGURANJEM ZA PREKO 90 000 RADNIKA?




Beograd, 04.06.2013.g.

Industrijski sindikat Srbije je 23.05.2013.g. uputio  dopis (otvori) ministru Mlađanu Dinkiću u kome iskazuje zabrinutost za preko 90 000 radnika koji mogu ostati bez zdravstvenog osiguranja. Na osnovu prikupljenih podataka iz preduzeća, mahom u retsrukturiranju, a gde Industrijski sindikat Srbije ima svoje sindikate, došlo se do saznanja da preko 90 000 radnika može ostai bez zdravstevnog osiguranja jer Poreska uprava nije preduzela radnje i od poslodavaca naplati zakonom propisane poreze i doprinose. Ta nesposobnost i nerad može biti uzrok da radnici Srbije isgube Ustavom zagarantovano pravo na zdravstenu zaštitu a kao što smo čuli od predstavnika Vlade stotine hiljada radnika će morati da izvrši uplatu Fondu PIO ukoliko žele da ostvare pravo na penzije zbog neodgovornih a nesankcionisanih poslodavaca.

Ukoliko Vlada Republike Srbije ne preduzme mere i predupredi ovu neželjenu situaciju Industrijski sindikat Srbije će zajedno sa drugim srpskim sindikatima, započeti konkretne aktivnosti sa krajnjim ciljem smene socijalno neodgovorne i nesposobne Vlade.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"