ARHIVA VESTI
     
 
U Bugarskoj održana Konferencija “Žene na rukovodećim pozicijama“ za predstavnice Sekcija žena sindikata metalaca Jugoistočne Evrope, iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Kosova i Bugarske. Konferencija održana uz podršku Fridrih Ebert fondacije. Predstavnice Industrijskog sindikata Srbije, učesnice Konferencije.

UMREŽAVANJE ŽENE U SINDIKATIMA METALACA JUGOISTOČNE EVROPE




Sofija, 30.05-01.06.2013. U Bugarskoj – Sofiji od 30.05 do 01.06.2013 je održana Konferenija godine na temu „ Žene na rukovodećim pozicijama“ za predstavnice Sekcija žena sindikata metalaca Jugoistočne Evrope, a uz podršku Fondacije Friedrich Ebert i Sindikata metalaca Bugarske Metalicy. Na seminaru je učestvovalo 18 žena iz 8 država, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Kosova i Srbije.

Na seminaru se govorilo o Principima rodne ravnopravnosti i vrednosti EU, Kako motivisati žene za sindikalno liderstvo i o Politici i problemima usklađivanja privatnih i poslovnih obaveza žena.



Renata Petrova, potpredsednica Sindikata metalaca Bugarske Metalicy je priredila prezentaciju “Žene na rukovodećim pozicijama i položaj žena u Bugarskoj, a učesnice je pozdravio i predsednik Sindikata metalaca Bugarske Metalicy, Vasil Janačkov i Mare Ančeva, članica Izvršnog komiteta IndustriALL zadužena za region Jugoistočne Evrope.



Ispred Industrijskog sindikata Srbije na Konferenciji su učestvovale Gordana Aleksić, podpredsednica ISS i Svetlana Čulina, predsednica Sekcije žena ISS.

Konferenciji je ispred Fridrih Ebert fondacije prisustvovala Emilija Grujić, koordinatorka projekta Radni odnosi i socijalni dijalog zadužena za pitanje žena u sindikatima.



Žene sindikalke su ocenile da su žene na tržištu rada u zemljama regiona u veoma teškoj situaciji a da je dostizanje liderskih pozicija u sindikatima za žene veoma teško dostupno. Ovakve konferencije su prilika za razmenu iskustava, međusobno osnaživanje i veću motivaciju žena za sindikalni rad.



Dogovoreno je i naredno okupljanje do kraja 2013. godine i aktivnosti oko jačanja i Formalizacije postojeće mreže žena u sindikatima metalaca Jugoistočne Evrope uz podršku IndustriALL i Fridrih Ebert fondacije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"