ARHIVA VESTI
     
 
Fabrika reznog alata Čačak (FRA) obeležila 60 godina postojanja. Budućnost fabrike pod znakom pitanja. Rad fabrike kao deo procesa reindustrijalizacije srpske industrije.

FRA ČAČAK OBELEŽIO 60 GODINA POSTOJANJA




Beograd, 31.05.2013.g.

FRA Čačak kao jedno od preživelih čačanskih preduzeća obeležila je vredan jubilej, 60 godina neprekidnog rada. Svečana akedemija ovim povodom održana je Domu kulture uz prisustvo sadašnjih i bivših zaposlenih, menadžemanta preduzeća, predstavnika lokalne samouprave i sindikata.



Predsednik Industrijskog sindikata Srbije, Dragan Matić i sekretar Nebojša Savić su u razgovoru sa kolegama i menadžmentom istakli važnost opstanka FRA Čačak i aktivnosti ISS da preduzeća obuhvaćena procesom restrukturiranja moraju biti predmet interesovanja Vlade Republike Srbije, koja za sebe kaže da je socijalno odgovorna.



Danas FRA Čačak izvozi značajan deo svog proizvodnog programa ali se susreće sa problemima prouzrokovanim ratovima, svetskom krizom i zahtevima poverilaca u koje spadaju i potraživanja bivših radnika FRA Čačak. Istaknuto je da se fabrika oslanja na postojeće proizvode i ljudske resurse. Fabrika je okrenuta zapošljavanju mladih stručnjaka a konačno rešenje se vidi u privatizaciji.


  


Zajednička želja svih prisutnih je da FRA Čačak nastavi sa radom i da se dočeka jubilej koji se obeležava sa tri cifre.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"