ARHIVA VESTI
     
 
Rukovodstvo Industrijskog sindikata Srbije (ISS) i Ujedinjenih sindikata Srbije (USS) razgovarali sa Poslaničkom grupom Socijademokratske partije Srbije (SDPS). Ideja Socijaldemokratije zahteva saradnju sindikata i partija socijaldemokratske orijentacije.

POTVRĐENA SARADNJA SINDIKATA I SOCIJALDEMOKRATSKE PARTIJE SRBIJE




Beograd, 28.05.2013.

Višegodišnja dobra saradnja Industrijskog sindikata Srbije i Socijaldemokratske partijer Srbije rezultirala je sastankom rukovodstva Industrijskog sindikata Srbije i Ujedinjenih sindikata Srbije sa Poslaničkom grupom SDPS-a u Skupštini Srbije.

Poučeni pozitivnim Evropskim iskustvom predstavnici sindikata i partija socijaldemokratske orijentacije a u želji da ideja socijaldemokratije pridobije još više pristalica u Srbiji, SDPS, ISS i USS su potvrdili svoje opredeljenje da uznaprede već postojeću saradnju i doprinesu da se postojeći problemi u privredi uspešnije prevazilaze korišćenjem socijalnog dijaloga i kriterijuma socijalne pravde kojoj su SDPS, ISS i USS privrženi.



Uključenje predstavnika sindikata u političke strukture SDPS su najbolja potvrda da sindikati predstavljaju temelj SDPS a da sindikati u SDPS vide autentičnog političkog predstavnika i zaštitnika prava radnika u Skupštini Republike Srbije.

Sastanak je produkovao konkretnim dogovorima o nastavku i proširenju saradnje.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"