ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije (ISS) i Asocijacija malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije (APPS) zahtevaju zajedničku sednicu Odbora za privredu, regionalni razvoj, turizam i energetiku i Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Republike Srbije. Poslodavci i sindikati jedinstveni u stavu da je Srbija pred bankrotom.

POLITIČKI I PRIVREDNI ZAOKRET ILI BANKROT SRBIJE




Beograd, 27.05.2013.
Analizirajući stanje privrede u Srbiji, dugoročne negativne trendove, nedovoljne inostrane i domaće investicije, pad kupovne moći i standard građana, predstavnici APPS i ISS su uputili zahtev Narodnoj skupštini Republike Srbije zahtevajući hitan zajednički sastanak sa Odborom za privredu, regionalni razvoj, turizam i energetiku i Odborom za ekonomiju, finansije i budžet.
U dopisu se iznose uznemirujući podaci aktuelnog stanja, pad u maloprodaji od 16%, deficit budžeta u prvom kvartalu prešao je 70 milijardi dinara, a dug privrede je 22 milijarde evra. U ovom trenutku 97 000 firmi neisplaćuje zarade zaposlenima, broj nezaposlenih je došao do milion, a neophodnost daljeg zaduživanja nas dovodi u situaciju dužničkog ropstva. Odborima su dostavljeni prilozi za diskusiju kao i predlog urgentnih mera po mišljenju APPS i ISS. Posebno poglavlje posvećeno je neophodnosti poreskih reformi. Posreske reforme su neophodne, porezi su najvažniji ekonomski instruument i najodgovorniji poasao države ali u slučaju Srbije i najveći problem.
Za očekivati je da će se sednica odbora održati najkasnije do kraja meseca maja.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"