ARHIVA VESTI
     
 
In memoriam

Marcello Malentacchi
Generalni sekretar Svetske federacije metalaca 1989 - 2009




Sa dubokim žaljenjem svetski sindikalni svet je primio tužnu vest da je Marcello Malentacchi Generalni sekretar Svetske federacije metalaca IMF od 1989-2009, preminuo u svojoj 66-toj godini.
Marcello je rođen 1947 godine u Prosetu, Italija, a u 17-toj godini preselio se u Švedsku i počeo da radi u fabrici automobila Volvo. Odmah je pokazao aktivizam u sindikalnom pokretu a 1974. godine u Svenska metal-u obavljao je poslove Zdravlja i bezbednosti na radu.
U IMF je prešao 1981. a 1989. je izabran za generalnog sekretara Svetske federacije metalaca i tu dužnost je obavljao 20 godina.
Marcello je bio veliki, odani i borbeni sindikalista, promoter radničke solidarnosti i socijalne pravde koji je pozitivno uticao na promene u svetskoj ekonomiji i politici.
Svi mi koji smo sa njim sarađivali i imali čast da ga lično poznajemo pamtićemo ga kao divnog, toplog i plemenitog kolegu. Njegov šarmantni smeh i humor, anegdote i priče iz čitavog sveta koje je delio sa nama pratiće nas dokle god smo živi. Industrijski sindikat Srbije je ponosan što je članstvo u IMF-u ostvario u vreme mandata kolege Malentacchija 2009. godine na Kongresu u Geteborgu.
Kolega Malentacchi biće sahranjen u gradiću Maseri u Francuskoj.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"