ARHIVA VESTI
     
 
Industrija mašina i traktora (IMT) na putu oporavka. Zalaganje Industrijskog sindikata Srbije rezultiralo uključenjem Vlade Republike Srbije u upravljanje i rešavanje problema IMT-a. Najavljena proizvodnja 2500 traktora u 2013.godini. Sajamski štand IMT-a na Novosadskom sajmu poljoprivrede posetili čelnici Industrijskog sindikata Srbije Petar Grbić i Dragan Matić.

IMT KAO DEO PROCESA REINDUSTRIJALIZACIJE SRPSKE INDUSTRIJE




     Prošlo je više od dva meseca od kada je odlukom Vlade Republike Srbije IMT stavljen kao prioritetno preduzeće čije je konsolidovanje pored uposlenja preko 800 radnika IMT-a može uposliti i više hiljada industrijskih radnika Srbije u firmama kooperanata IMT-a. Dolaskom Branislava Ivkovića kao zastupnika kapitala i Milorad Pavlović predsednika Nadzornog odbora IMT-a stvoreni su preduslovi da se dugogodšnja nesposobnost i bahatost sadašnjeg poslovodnog rukovodstva IMT-a stavi na margine i preduzmu konkretne aktivnosti podržane od Vlade Republike Srbije na uspostavljanje reda u IMT-u.



     Ovakav način rada rezultirao je značajnim uposlenjem proizvodnih kapaciteta IMT-a, kvalitetnim nastupom na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu i isplatama zaostalih zarada radnicima IMT-a. Isplaćena je septembarska zarada 2013.g. i polovina oktobra ali je mnogo važnije što se u halama ponovo čuje huk mašina i užurbanost radnika. Ovo je najbolji pokazatelj da je centralni problem IMT-a bilo loše rukovođenje u kome ima elemenata zloupotrebe i kriminalnih radnji.


  


     Novo lice IMT-a najbolje se vidi na sajamskom štandu IMT-a koji je obilovao traktorima  i priključnim mašinama a koje su posetili predsednik Industrijskog sindikata Srbije Dragan Matić i predsednik Industrijskog sindikata IMT Petar Grbić. „Ovo smo priželjkivali. Podržavamo napore Vlade Republike Srbije i lica koja su imenovana da se bave konsolidacijom IMT-a. I posle mnogo godina vidimo osmehnute radnike IMT-a na štandu i kupce koji hvale proizvode IMT-a,  nadaju se boljem kvaliteu i nižim cenama.“ Istakao je Petar Grbić.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"