ARHIVA VESTI
     
 
Potpisani Aneks Kolektivnog ugovora u Fabrici bakarnih cevi Majdanpek pokazatelj snage socijalnog dijaloga. Dobro poslovanje moraju pratiti dobre zarade i uslovi rada.

NOVA CENA RADA U FBC MAJDANPEK




Majdanpek 21.05.2013.g

     Pored dobrih poslovnih rezultata Fabrika bakarnih cevi Majdanpek može se pohvaliti zavidnim nivoom socijalnog dijaloga koji poslodavac i sindikati godinama grade. Reprezentativni sindikati, Industrijski sindikat i Samostalni sindikat FBC stavili su potpis na Aneks Kolektivnog ugovora koji reguliše minimalnu satnicu i ona će u periodu od aprila do juna iznositi 134,75 dinara. Takođe je dogovoreno da će se počevši od jula zarade zaposlenih obračunavati na osnovu satnice od 141,50 dinara. U nameri da se zaposlene stimulišu za dobro obavljene poslove a što je rezultiralo pozitivnim poslovnim rezultatima u 2012.godini zaposlenima će biti isplaćen bonus u visini od 50% prosečne zarade svakog zaposlenog ostvarene u 2012.g.  Ovaj bonus biće isplaćen u julu 2013.godine.

     Ovakav izveštaj, sa ovim pokazateljima može da posluži kao jedinstven primer dobro organizovanog posla, vrednih i efikasnih radnika i poslodavca koji je spreman da opštu dobrobit preraspodeli sa svim onima koju su u njoj učestvovali.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"