SAOPŠTENJE GSM "NEZAVISNOST" RADNICIMA MAGNOHROMA

SPREMNI DA SE UKLJUČIMO U PREGOVORE

Beograd, 19.04.2007.
Ispunjavajući svoje obećanje dato radnicima "Magnohroma", sindikat "Nezavisnost" je sa svojim predstavnicima obavio razgovor sa Goranom Obradovićem, direktorom Centra za kontrolu sprovođenja privatizacije i izneo mu kompletnu situaciju u kojoj se trenutno nalaze zaposleni u "Magnohromu". Predsednik GSM "Nezavisnost" Dragan Matić, kao i koordinatorka Sindikata Nezavisnost Magnohrom Jasmina Đikić, izneli su stav da "Global Steel" mora biti upozoren od strane Agencije za privatizaciju, jer je svojim nepoštovanjem pojedinih delova Kupoprodajnog ugovora, kao i nepoštovanja dogovora, koji je postignut u pregovorima sa Štrajkačkim odborom "Magnohroma" bitno ugrozio poslovanje preduzeća i ekonomski položaj zaposlenih.

Direktor Centra za kontrolu, Goran Obradović izneo je niz činjenica, koje proističu iz Kupoprodajnog ugovora, ali koji još uvek nemaju pravno dejstvo, kao i da Agencija prati situaciju te da će blagovremeno reagovati u slučaju narušavanja zakonitosti i Kupoprodajnog ugovora i Socijalnog programa.
Sa Agencijom su obavljeni kontakti i razgovori od strane menadžmenta "Magnohroma" i predsednika Opštine Kraljevo, koje su takođe informisani o stavu Agencije kada je Magnohrom u pitanju. Posle iznetih mišljenja i argumenata od strane sindikata "Nezavisnost", direktor Centar za kontrolu Agencije za privatizaciju obećao je da će uputiti pismo "Global Steel"-u, jer je to u ovom trenutku jedini mogući pravi način da se pokaže intersovanje Agencije za situaciju u "Magnohromu". Ovo pismo opomene će biti na dobrobit zaposlenih i Štrajkačkog odbora, kada se nastave pregovori sa predstavnicima "Global Steel". Sindikat "Nezavisnost" je mišljenja, da sa jednim kvalitetnim i stručnim nastupom u pregovorima može izdejstvovati rešenje, koje će u ovom trenutku zadovoljiti i poslodavca i štrajkače i omogućiti da proizvodnja krene, a poslodavac redovno isplaćuje plate i ispunjava obaveze iz Kupoprodajnog ugovora.
Sindikat "Nezavisnost" i njegovi predstavnici spremni su, da se kao ravnopravni partner uključe u pregovore, zajedno sa Štrajkačkim odborom i daju svoj pun doprinos da se situacija smiri, kaže se na kraju saopštenja Dragana Matića, predsednika GSM "Nezavisnost".