ARHIVA VESTI
     
 
Održan prvi seminar o organizovanju novih članova u Industrijskom sindikatu Srbije(ISS). Za polaznike seminara, članove ISS i Ujedinjenih sindikata Srbije(USS), priređena brošura „Sindikalno organizovanje novih članova“ uz podršku Fridrih Ebert fondacije (FES), Globalnog i Evropskog sindikata IndustriALL, IUF, UITA, IUL i EFFAT.

ČLAN UČLANJUJE ČLANA




Beograd, 10.05.2013.

U Beogradu u organizaciji Fridrih Ebert fondacije (FES), globalnog sindikata IndustriALL, IUF, UITA, IUL i EFFAT, održan je prvi seminar o organizovanju novih članova. Seminar je priređen za članove Industrijskog sindikata Srbije, Ujedinjenih sindikata Srbije i članove Nezavisnog sindikata metalaca Železare Smederevo.

Ovim seminarom ISS realizuje jedan od svojih strateških ciljeva koji se odnose na edukaciju sindikalnih organizatora za privlačenje novih članova i jačanje i širenje organizacije. Uvažavajući specifičnosti političkog i ekonomskog trenutka, smanjenog broja zaposlenih i odliva sindikalno organizovanih radnika, ISS veruje u neophodnost organizovanja novih članova u privatizovanim preduzećima i jačanje solidarnosti među zaposlenima.



Organizovanje u novih članova je ključno za opstanak sindikata i sindikalnog pokreta uopšte, zato Industrijski sindikat Srbije sve svoje kapacitete usmerava na privlačenje novih članova a zajednički moto budućih organizatora i učesnika ovog seminara je „Član učlanjuje člana“.

Ovim povodom, za potrebe učesnika seminara priređen je i priručnik „Sindikalno organizovanje novih članova“ uz podršku Fridrih Ebert fondacije i Zajedničkog projeta IndustriALL GU-a/ETU-a, IUF-a i EFFAT-a.



Predavači su bili iskusni instruktori i dugogodišnji saradnici Industrijskog sindikata Srbije, Jaćim Milunović i Mato Lalić, saradnici Zajedničkog projekta IndustriALL GU-a/ETU-a, IUF-a i EFFAT-a. Tokom seminara obrađivana je oblast Komunikacije, neophodne za pristup organizovanju u preduzećima, zatim Učlanjivanje i Izrada propagandnog materijala za organizovanje. U uvodnoj sesiji predsednik ISS, Dragan Matić, upoznao je učesnike seminara sa Industrijskim sindikatom Srbije.



Ovo je prvi seminar u nizu planiran za prvo polugođe, na temu Organizovanja novih članova, a naredni će biti održani u svim regionima Industrijskog sindikata Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"