ARHIVA VESTI
     
 
Potpisan Sporazum o prekidu štrajka u AD Sinter fabrika metalnih prahova - Užice. Novi Ugovori o radu, bonusi i visina osnovne zarade, rezultat dvodnevnog štrajka u organizaciji Industrijskog sindikata AD Sinter fabrika metalnih prahova.

ŠTRAJKOM DO PRAVA ZAPOSLENIH




Užice, 09.05.2013.
Dvodnevni štrajk u organizaciji Industrijskog sindikata AD Sinter fabrika metalnih prahova koji se sprovodio krajem prošlog meseca uspešno je okončan potpisivanjem Sporazuma o prekidu štrajka.
Sporazumom su regulisani štrajkački zahtevi, zaposleni će potpisati nove Ugovore o radu najkasnije do 20.05.2013., osnovna zarada je usklađena sa visinom minimalne zarade propisane od Socijal-ekonomskog saveta, dok će rad noću, prekovremeni rad kao i rad na državni praznik i rad sa olovom biti naknadno plaćeni.
Svim zaposlenima će se nadoknaditi gubitak po osnovu zarade počevši od oktobra 2012. godine.
Zaposlenima će takođe, biti isplaćivani bonusi a visinu bonusa će odrediti poslovni prihodi u toku meseca i u slučaju prihoda od preko 50.000 evra, zaposleni će dobijati bonus od 15%. Bonus za mart mesec od 120.000 dinara je već isplaćen a očekuje se isplata bonusa za april u visini 100.000 dinara. Ovo je izvanredan rezultat, koji je ostvaren velikom solidarnošću radnika AD Sinter fabrika metalnih prahova i rukovodstva fabričkog Industrijskog sindikata Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"