ARHIVA VESTI
     
 

GDE SE IZGUBIO DUH I ZNAČAJ 1.MAJA?




Prošlo je tačno godinu dana od izdavanja Prvomajskog proglasa Industrijskog sindikata Srbije koji je glasio „Praznik rada koji to nije“. Ovaj 1.maj i jednogodišnji rezultati koji su srpski sindikati postigli u protekloj godini su potvrda da rada u Srbiji ima sve manje pa kako slaviti nešto što je u Srbiji u izumiranju.
I proteklu godinu kao i sve prethodne Industrijski sindikat Srbije je proveo sa svojim članstvom čineći napor da olakšamo probleme sa kojima se naši članovi i radnici susreću a o tome da li smo u tome bili uspešni govore na desetine novih organizacija i hiljade novih članova koje smo dobili. Prošlogodišnji Prvomajski proklamovini cilj ISS-a se odnosio na Reindustrijalizaciju, novu stregiju industrijskog razvoja i dobijanju političke i društvene podrške za te procese. Danas su Kosovo, Evropska unija i Reindustrijalizacija centarlne teme sa kojima se srpsko društvo bavi. Značajnija pozicija srpske industrije i započet proces Reindustrijalizacije od strane vlade Republike Srbije ne govore ni o posebnosti ISS-a ni o dobroj vladi Republike Srbije već o činjenici da je industrija Srbije trajan, održiv i perspektivan model razvoja i jačanja srpskog društva.
Za ovu godinu ISS obznanjuje nov prioritet i cilj a to je formiranje Ministarstva industrije Srbije. Formiranje ovog ministarstva predstavlja jedan od preduslova da započet proces Reindustrijalizaicje bude uspešno sproveden i da sledeći 1. maj bude obeležen sa značajnijim okupljanjem industrijskih radnika Srbije koji dolaze iz preduzeća u kojima se redovno isplaćuje zarada, gde radnici žive i rade u zdravom i bezbednom okruženju, iz fabrika u kojima srspki jezik nije jedini jezik komunikacije a radnici sa ponosom izgovaraju ime kompanija u kojima rade, obezbeđujući dostojan život svojoj porodici.
Ako se ovo ostvari tada će 1.maj dobiti na značaju i imati svoje poštovaoce, vratiće se njegov značaj i duh. Za to smo odgovorni mi, sindikati i radnici Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"