ARHIVA VESTI
     
 
Predstavnici Samostalnog sindikata metalaca Srbije(SSMS) i Industrijskog sindikata Srbije(ISS) dali punu podršku sindikatima i radnicima Interlemind Leskovac. Moguća krivična odgovornost za bugarskog poslodavca. Radnička i sindikalna solidarnost položila ispit u Interlemindu.

MOGUĆA KRIVIČNA ODGOVORNOST ZA RUKOVODSTVO INTERLEMINDA




Leskovac, 24.04.2013.

Višegodišnja agonija radnika Interleminda ulazi u fazu kada postoje indicije sadržane u izveštaju revizora o zloupotrebama, korupciji i prekoračenju ovlašćenja za koje su predviđene višegodišnje kazne zatvora.

Ovo je saopšteno predstavnicima SSMS i ISS, Zoranu Vujoviću i Draganu Matiću, koji su razgovarali sa bivšim i sadašnjim radnicima Interleminda koji nisu imali nijednu lepu reč za ponašanje rukovodstva Interleminda, državljana Bugarske.



Višemesečno kašnjenje zarada, višemesečno odsustvovanje sa posla i najava da će se tako nastaviti, potvrda su lošeg rukovođenja i nesposobnosti direktorke Nađe Petrove, koja godinama sprovodi strahovladu među zaposlenima i uništava Interlemind.

Radnici Interleminda, predstavnici fabričkog sindikata kao i predstavnici SSMS i ISS razgovarali su sa zamenikom gradonačelnika Gojkom Veličkovićem, koji je ispred gradske vlasti i gradonačelnika Leskovca dao podršku radnicima Interleminda u njihovoj borbi za izgubljena prava iz rada i po osnovu rada.



Predsednik SSMS Zoran Vujović, kao i predsednik ISS Dragan Matić, su pažljivo saslušali zaposlene obećavši da će kontaktirati predstavnike sudske i izvršne vlasti i zatražiti da hitno deluju u slučaju Interleminda.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"